Life

”Păcală” s-a stins pe patul de spital, cu mari dureri în suflet. Dramele pe care Sebastian Papaiani le ascundea în spatele zâmbetului

”Păcală” a încetat din viață cu suferințe uriașe în interior. Traumele pe care regretatul Sebastian Papaiani nu le scotea la iveală.
03.09.2023 | 08:00
Pacala sa stins pe patul de spital cu mari dureri in suflet Dramele pe care Sebastian Papaiani le ascundea in spatele zambetului
”Păcală” a încetat din viață cu suferințe uriașe în interior. Traumele pe care regretatul Sebastian Papaiani nu le scotea la iveală. Sursa foto: rador / Facebook. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

“Păcală” s-a stins pe patul de spital, cu mari dureri în suflet, pe data de 27 septembrie 2016, la vârsta de 80 de ani. Dramele pe care Sebastian Papaiani le ascundea în spatele zâmbetului. A jucat în peste 60 de filme, telenovele și piese de teatru.

”Păcală” a încetat din viață cu suferințe uriașe în interior. Traumele pe care regretatul Sebastian Papaiani nu le scotea la iveală

”Păcală” a încetat din viață cu suferințe uriașe în interior. Traumele pe care regretatul Sebastian Papaiani, renumit pentru rolul din seria Brigada Diverse, nu le scotea la iveală. A rămas marcat încă din anii copilăriei.

ADVERTISEMENT

Cunoscutul actor originar din Pitești a fost martor al cutremurului din anul 1940, care avea să-i omoare pe frații săi gemeni, Luminița și Radu. Aveau doar 4 ani când au rămas prinși sub dărâmăturile casei părintești.

„A căzut tavanul pe ei. Mama a băgat copăița cu Radu și cu Luminița sub pat, iar noi am ieșit. Noi nu am știut că a căzut tavanul peste ei… au murit asfixiați acolo. Casa noastră era facută dintr-un material care nu te omoară, din chirpici.

ADVERTISEMENT

Cădea peretele, rămânea restul. Dar aici a căzut tocmai pe pat, care s-a rupt și el, la rândul lui”, avea să povestească la un moment dat regretatul Sebastian Papaiani, notează libertatea.ro.

Și aceasta nu este singura dramă cu care a murit Sebastian Papaiani în adâncul sufletului. Regretatul ”Păcală” a suferit enorm când fiul său, din mariajul cu prima soție, Eugenia Giurgiu, nu a dorit să locuiască alături de el, deși câștigase acest drept.

ADVERTISEMENT

Din păcate, această îndepărtare s-a păstrat și după ce regretatul actor a devenit bunic. Artistul nu a reușit să aibă o legătură cu nepotul său pe care avea să nu-l vadă mai bine de 20 de ani.

Sebastian Papaiani nu și-a iertat niciodată fiul

„Mă simt vinovat pentru faptul că, deși fusesem încredințat tatălui, la solicitarea mea, atunci când aveam 10 ani, eu am fugit de la el și m-am reîntors la mama. Bică (n.r. porecla marelui actor) nu mi-a putut ierta niciodată trădarea. 

ADVERTISEMENT

Nu a vrut să mai știe absolut nimic de mine. A venit pentru câteva minute în 1987, atunci când îmi satisfăceam stagiul militar la Giurgiu. Am stat foarte puțin de vorbă, așa ca doi străini”, a declarat Sebastian Vasile Papaiani, fiul regretatului actor, pentru iongirnod.blogspot.ro.

Celebrul artist român a refuzat să meargă la înmormântarea primei sale soții, chiar dacă fusese chemat de fiul său. A preferat să-l conducă pe ultimul drum pe Dem Rădulescu. Fiul vedetei a mai spus că acesta nu l-a iertat niciodată pentru trădarea sa.

„Dacă un tată (Bică) nu poate să ierte trădarea, ce să facă un fiu (Basti) sau un nepot (Seby)?? Răspunsul este simplu. Fiul a demisionat și nepotul așteaptă….”, a mai spus băiatul lui Sebastian Papaiani, pentru aceeași sursă.

ADVERTISEMENT
Tags: