News

Panică la Centrul de Diagnostic de Boli Oncologice din Iași. Un incendiu a izbucnit într-un salon, iar patru pacienți au fost transferați

Pacienți relocați la Iași, după ce un salon a luat foc la Centrul de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice.
02.02.2024 | 19:04
Panica la Centrul de Diagnostic de Boli Oncologice din Iasi Un incendiu a izbucnit intrun salon iar patru pacienti au fost transferati
Un incendiu a izbucnit la Centrului de Screening şi Diagnostic în Boli Oncologice Iaşi. Patru pacienți au fost transferați. Sursa foto: Facebook / Institutul Regional de Oncologie Iași
ADVERTISEMENT

Un incendiu a izbucnit la Centrul de Screening şi Diagnostic în Boli Oncologice Iaşi. Flăcările ar fi pornit din cauza unui prelungitor care alimenta un aparat. Patru pacienți au fost transferați către alte unități medicale.

Incendiu la Centrul de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice Iași: Pacienți relocați în urma incidentului

Un prelungitor care alimenta un aparat medical ar fi luat foc, iar din această cauză ar fi pornit incendiul. Potrivit informațiilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași, focul a fost stins rapid.

ADVERTISEMENT

Se pare că flăcările ar fi afectat funcționarea unui cabinet de la nivelul etajului 1 al clădirii. Focul ar fi provocat avarii echipamentului din salon și a necesitat ca pacienții să fie transferați. Patru pacienți au fost relocați în alt corp al aceleiași clădirii pentru a-și continua tratamentul.

„Din cei 8 pacienţi aflaţi la parterul clădirii (clădirea P+1), doar 4 vor fi relocaţi într-un alt corp de clădire al institutului pentru continuarea tratamentului, deoarece curentul electric este oprit în zonă”, a precizat ISU Iaşi.

ADVERTISEMENT

Autoritățile vor analiza în detaliu incidentul și vor lua măsurile necesare pentru a preveni astfel de situații, asigurându-se că pacienții vor fi în siguranță pe viitor, precum și personalul medical.

De asemenea, și echipele de salvare ale ISU Iași au acționat prompt pentru a lichida incendiul și pentru a evalua pagubele. Investigațiile urmează să stabilească cu exactitate cauza incendiului.

ADVERTISEMENT

Incendii devastatoare în Iași

În aceeași zi, 2 februarie 2024, doi bătrâni din Iași au fost la un pas de moarte tot din cauza unor probleme la instalațiile electrice. Un ștecher defect ar fi pornit focul din casa bătrânilor, a transmis ISU Iași, citat de Agerpres.

Cei doi pensionari, o femeie în vârstă de 85 de ani și un bărbat de 90 de ani, au ajuns la spital. Purtătorul de cuvânt al ISU Iași, Georgică Onofreiasa, a transmis că flăcările au ars 400 de kg de cărţi şi aproximativ 800 kg de diverse materiale textile.

ADVERTISEMENT

O femeie și un copil de 5 luni au sărit de la geamul apartamentului în care locuiau, după ce a luat foc. Din nefericire, copilul a murit, dar mama acestuia a supraviețuit.

 

ADVERTISEMENT
Tags: