News

A murit bebelușul aruncat de mamă de la etaj pentru a-l scăpa de incendiu. Controverse după tragedia din Iași

Bebelușul din Iași aruncat de mamă de la etaj ca să îl scape de incendiu a murit în această noapte la spital. Continuă să apare semne de întrebare după această tragedie.
11.01.2024 | 09:10
A murit bebelusul aruncat de mama de la etaj pentru al scapa de incendiu Controverse dupa tragedia din Iasi
Bebelușul din Iași aruncat de mamă de la etaj ca să îl scape de incendiu a murit la spital. Sursa foto: Observator News / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Bebelușul de doar 5 luni din Iași aruncat miercuri de la etajul trei de mamă pentru a-l scăpa de incendiu a murit la spital. Femeia este și ea internată în stare gravă la unitatea medicală din oraș.

Bebelușul din Iași aruncat de mamă de la etaj ca să îl scape de incendiu a murit la spital

Municipiul Iași a fost cutremurat, miercuri, 10 ianuarie, de un caz șocant. La orele după-amiezii, o mamă și-a aruncat bebelușul de numai 5 luni de la etajul trei, apoi a sărit şi ea de la înălțime.

ADVERTISEMENT

Femeia a recurs la acest gest extrem din cauza unui incendiu izbucnit în apartamentul în care locuiau. Presa locală informează că femeia a fost medic rezident la Spitalul Sfântul Spiridon. Înainte de a intra în concediul maternal, aceasta se mutase în apartamentul unde a avut loc tragedia, împreună cu soțul şi copilul lor.

”Sugarul în vârstă de cinci luni a suferit o politraumă prin cădere de la înălțime. Starea generală a pacientului este extrem de gravă, suferă de un traumatism cranio-cerebral sever, un traumatism la nivelul coloanei vertebrale, o contuzie toraco-abdominală.

ADVERTISEMENT

În momentul de față se așteaptă rezultatele investigației, a prezentat un stop cardio-respirator care a impus manevre de resuscitare”, a precizat, miercuri, dr. Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Iași.

Din nefericire, micuțul, un băiețel de 5 luni, nu a rezistat acestor grave leziuni. În noaptea de miercuri spre joi, copilul s-a stins la spitalul din Iași. Mama copilului a suferit arsuri și fracturi, după ce s-a izbit de sol.

ADVERTISEMENT

”Femeia a suferit o contuzie la coloana cervicală şi o contuzie toraco-abdominală, cât şi o fractură de bazin. Arsură prin flacără gradul 1-2 pe 9% din suprafaţa corporală”, a declarat Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi.

Semne de întrebare în legătură cu incendiul din Iași

În acest moment nu se știe cauza de la care au izbucnit flăcările. Vecinii spun că femeia, o tânără de 30 de ani, şi tatăl copilului se certau des. Bărbatul era la locul de muncă în momentul incendiului.

ADVERTISEMENT

Din datele presei locale, aflăm că polițiștii şi pompierii au mai multe variante de lucru. Se poate ca incendiul să fi izbucnit accidental sau să fi fost provocat. Se discută și despre ipoteza ca incendiul să fi fost urmarea unui conflict.

Nu eu am pus focul, doar era soţia mea”, a spus soţul femeii, când a fost luat de către poliţişti la audieri, scrie Ziarul de Iași. Un vecin a dezvăluit în presa din Iași că cei doi soţi se certau deseori. De multe ori neînțelegerile ar fi degenerat în violenţe.

Nu de puține ori, femeia îşi lua bebeluşul în braţe şi pleca la Suceava, la părinţii ei. Se pare că ultima oară când bărbatul şi-ar fi agresat soţia a fost de Crăciun. De frică, aceasta ar fi fugit la o vecină.

ADVERTISEMENT