News

Pacienții cu Covid-19 de la Matei Balș și Colentina, fără căldură şi apă caldă/Doctorul Marinescu: “Este un risc să se vină cu surse de căldură” Update

04.12.2020 | 23:08
Pacientii cu Covid19 de la Matei Bals si Colentina fara caldura si apa caldaDoctorul Marinescu Este un risc sa se vina cu surse de caldura Update
ADVERTISEMENT

În plin sezon de iarnă, cu temperaturi destul de scăzute, pacienții Covid 19 de la Institutul Matei Balș și Spitalul Colentina din Capitală au rămas fără căldură şi apă caldă.

Situația este cât se poate de gravă, dat fiind faptul că cei mai mulți dintre pacienţii internaţi în cele două unităţi medicale suferă de afecţiuni pulmonare şi sunt mult mai sensibili la temperaturile scăzute.

ADVERTISEMENT

Avaria de la cele două spitale din cel mai mare oraș al țării durează de la ora 9:00 și se pare că medicii și pacienții mai au de îndurat, ea fiind programată să se încheie la miezul nopții.


UPDATE, 4 decembrie 23:17 / Doctorul Adrian Marinescu, de la Matei Balș: “Este un risc mare să se vină cu alte surse de căldură”

ADVERTISEMENT

“Din păcate, fiind conectați la rețeaua de termoficare, la RADET, depindem de ei. Noi avem promisiunea fermă că rezolvarea este făcută în acest moment. Am încercat să luăm măsurile necesare, am adus pături, pilote, monitorizăm pacienții.

Pentru a nu avea această problemă, ar trebui să avem centrală proprie pentru fiecare pavilion. Este un risc mare să se vină cu alte surse de căldură în saloanele unde sunt pacienții intubați.

ADVERTISEMENT

Avem promisiune fermă, că până la ora 24.00 ar trebui să se rezolve. Chiar au spus că ar putea să rezolve mai repede. Pacienții sunt oricum monitorizați în permanență, deoarece sunt conectați la surse de oxigen”,  declarat medicul Adrian Marinescu, la România TV.


Pacienții Covid de la Matei Balș și Colentina au rămas fără căldură şi apă caldă

Două dintre cele mai importante spitale COVID-19 din București, Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș și Spitalul Colentina, au rămas fără căldură și apă caldă vineri.

ADVERTISEMENT

Astfel, mai multe sute de bolnavi internaţi la cele două spitale, precum şi medicii şi asistenţii medicali care îi îngrijesc, au stat vineri în frig.

Din primele informații, alimentarea cu agent termic a fost întreruptă de Termoenergetica. Informația a fost confirmată de reprezentanții Ministerului Sănătății.

”Am luat legătura cu reprezentanții Institutului Matei Balș, care au confirmat că au primit o înștiințare din partea Companiei Municipale Termornergetica prin care li se semnala că astăzi, intre orele 09.00-24.00, va fi întreruptă alimemtarea cu agent termic (căldură și apă caldă) din cauza unor avarii.

În aceeasi situație este si Spitalul Colentina“, au precizat reprezentanții Ministerului Sănătății, conform HotNews.

Ce spun cei de la Termoenergetica

Cei de la Termoenergetica București au emis un comunicat în care explică situați de vineri de la cele două spitale.

”Compania Municipală Termoenergetica București anunță, vineri, că execută lucrări de remediere a unei avarii la rețeaua primară DN 700, în zona Ștefan cel Mare din Sectorul 2 al Capitalei. Lucrările afectează alimentarea cu agent termic a spitalelor Matei Balș și Colentina.

Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este în cursul nopții de vineri, 04 decembrie spre sâmbătă, 05 decembrie 2020.

Echipele Companiei Termoenergetica sunt în teren și vor lucra pentru executarea cât mai rapidă a operațiunilor necesare reluării furnizării agentului termic în zona afectată.

Ne cerem scuze clienților pentru disconfort și le mulțumim pentru înțelegere!”, se anunță într-un comunicat difuzat de Serviciul Comunicare și Relații cu Publicul al companiei.

Pentru a se încălzi, la Colentina se folosesc aparate de aer condiționat, iar pentru personalul medical au fost puse în funcțiune niște boilere. Victor Cauni, director medical la Colentina, a declarat la Digi24 că au mai fost astfel de avarii, dar nu care să dureze atât de mult.

Oficialul unității medicale speră ca lucrurile să revină la normal înspre dimineață. El a precizat că spitalul a fost anunțat despre sistarea agentului termic vineri dimineață, cu promisiunea că se va rezolva până la miezul nopții.

ADVERTISEMENT