News

Pacienții din Spitalul de Ortopedie “Foișor” sunt evacuați. De ce s-a luat această decizie și care este explicația lui Raed Arafat

09.04.2021 | 21:35
Pacientii din Spitalul de Ortopedie Foisor sunt evacuati De ce sa luat aceasta decizie si care este explicatia lui Raed Arafat
Pacienții din Spitalul de Ortopedie Foișor sunt evacuați. De ce s-a luat această decizie și care este explicația lui Raed Arafat foto: Captură Antena 3
ADVERTISEMENT

Pacienții din Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteroarticular “Foișor” din Capitală sunt evacuați în seara de vineri. Aceștia  au fost anunțați că spitalul este evacuat și au fost informați aparținătorii. Raed Arafat a explicat la Antena 3 decizia.

Spitalul “Foișor” este unul dintre cele mai importante spitale de ortopedie din țară, tratându-se o multitudine de afecțiuni în acesta.

ADVERTISEMENT

În urma unei decizii semnată de medicul Arafat și comunicată către managementului spitalelor, pacienții au trebuit să fie evacuați de urgență în cursul serii de vineri.

Pacienții din Spitalul de Ortopedie “Foișor” sunt evacuați. Reacția lui Raed Arafat

“S-a luat decizia de transformare a spitalului ‘Foișor’ în spital suport Covid. Situația astăzi în unitățile de primiri urgențe este serioasă, a trebuit să trimitem pacienți din București în alte zone, cu elicopter militar.

ADVERTISEMENT

Suntem pe cale de a deschide un al treilea tir mobil la ‘Victor Babeș’, va fi operațional astăzi sau mâine.

În unitățile de primiri urgențe mai sunt pacienți care necesită internare, sunt îngrijiți acolo, dar nu pot rămâne acolo, deoarece în aceste locuri trebuie să vină și alți pacienți cu alte afecțiuni.

ADVERTISEMENT

Spitalul Foișor are o secție ATI de 21 de paturi și 200 de paturi pe oxigen. Avea sub jumătate din secția de terapie intensivă ocupată.

Mâine dimineață trebuie spitalul să primească pacienți Covid. Pacienții vor fi transferați la alte spitale, iar alții vor fi externați. Contează orice oră când continuă să vină pacienți care au nevoie de îngrijire.

ADVERTISEMENT

Ordinul s-a transmis astăzi, mai devreme, au fost multe discuții cu conducerea spitalului, dar noi l-am trimis mai repede cu câteva ore față de când spuneți dumneavoastră că au fost informate rudele (n. red. ora 18.00).

Eu nu am fost în cursul zilei la spital, eu la fiecare mișcare pe care o fac ies oameni și protestează, facem ce putem, pentru că avem nevoie rapidă de paturi.

În acest moment, cazurile sunt în scădere, acestea sunt cifrele, dar din urmă vin pacienți care au nevoie de terapie intensivă. Pentru trei-patru săptămâni sunt alte spitale care pot să preia aceste cazuri și apoi lucrurile vor reveni la normal.

Spitalul din Pipera nu putem să îl folosim, încă nu avem posibilitatea să facem secție de terapie intensivă, el este pentru cazuri foarte ușoare.

În spital nu trebuie să avem numai infecționiști, ei trebuie doar să stabilească schema de tratament. Avem OUG care stabilește că orice medic poate să asiste la tratamentul pacienților fără să fie acuzat de malpraxis.

Cei care sunt în spital vor putea să asiste și vor avea medici infecționiști și pneumologi în stabilirea schemelor de tratament. Iar la terapie intensivă vor fi medici de terapie intensivă.

Nu este vorba doar de cele 21 de locuri în ATI, în unitățile de primiri urgențe avem pacienți care au nevoie de ventilație non-invazivă, de tratament cu oxigen, sunt multe categorii de pacienți pe care le vom putea trata în acest spital pe care îl transformăm în suport Covid”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

ADVERTISEMENT