News

Pacienții infectați cu COVID-19 nu mai sunt contagioși după 11 zile! Aceștia ar putea fi externați

25.05.2020 | 11:22
Pacientii infectati cu COVID19 nu mai sunt contagiosi dupa 11 zile Acestia ar putea fi externati
ADVERTISEMENT

Pacienții infectați cu COVID-19 nu mai sunt contagioși după 11 zile! Aceasta este concluzia unui studiu realizat în Singapore prin care se arată că după această perioadă nu se mai transmite virusul.

Pacienții infectați cu COVID-19 nu mai sunt contagioși după 11 zile!

Cercetarea indică faptul că un test pozitiv nu inseamna prezenta virusului viu si a posibilitatii de a-l transmite mai departe. Trebuie specificat că în Romania pacientii cu COVID-19 pot sta in spital saptamani la rand.

ADVERTISEMENT

În tot acest timp, aceștia așteaptă ca testul să le iasă negativ. Atenție! Nu e suficient o singură dată, ci trebuie să se întâmple de doua ori in decurs de o zi.

Aceștia ar putea fi externați

S-ar putea schimba totul în curând, dacă studiul celor din Singapore se dovedește a fi corect. Un test pozitiv nu este echivalent cu prezenta virusului viu si a infectiozitatii, sustin specialistii de la Centrul National de Boli Infectioase si Academia de Medicina din Singapore.

ADVERTISEMENT

Se întâmplă lucrul acesta dintr-un motiv cât se poate de simplu. După 11 zile de boala, virusul nu a putut fi izolat si cultivat in laborator, pentru studiu.

Trebuie specificat că studiul este bazat pe observaţiile strânse de medici pe 73 de pacienţi.

Autorităţile din Sănătate din Singapore spun că ar putea lua în calcul aceste noi informaţii atunci când vine vorba despre modul în care se face planul de management clinic al pacientului.

ADVERTISEMENT

„Dacă ne bazăm pe datele pe care le avem încă de la începutul acestei pandemii, atunci infecția la persoanele simptomatice începe undeva după două zile până la instalarea în mod evident a simptomelor.

Aceasta persistă în organism de la 7 până la 10 zile când simptimele încep să se retragă”, au transmis cercetătorii

ADVERTISEMENT