Sport

Pacientul Chiricheş! Fundaşul FCSB a stat mai mult de doi ani pe bară din cauza accidentărilor. Infografic

Vlad Chiricheş a jucat la cel mai înalt nivel, dar cariera lui este umbrită de accidentări. Nu mai puţin de 853 de zile a stat pe bară fundaşul FCSB, care "s-a rupt" din nou, în meciul cu UTA Arad.
31.08.2023 | 14:05
Pacientul Chiriches Fundasul FCSB a stat mai mult de doi ani pe bara din cauza accidentarilor Infografic
Pacientul Chiricheş! Fundaşul FCSB a stat peste doi ani pe bară din cauza accidentărilor. Infografic
ADVERTISEMENT

Vlad Chiricheş este unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti români din ultimul deceniu. De altfel, Gigi Becali a dat în 2013 o super lovitură, transferându-l pe fundaşul central la Tottenham pentru 9,5 milioane de euro.

Pacientul Chiricheş! Fundaşul FCSB a stat peste doi ani pe bară

Din păcate, o parte semnificativă a carierei lui Vlad Chiricheş a fost umbrită de accidentări. Din cauza absenţelor de lungă durată, Chiricheş a fost poreclit “fundaşul de cristal”, aceasta fiind şi una dintre temerile suporterilor în momentul transferului din vară la FCSB, anunţat în exclusivitate de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Iar după doar 7 meciuri disputate la FCSB, inevitabilul s-a produs. Vlad Chiricheş s-a accidentat în timpul meciului de la Arad, cu UTA, la coapsă. Şirul de ghinioane continuă pentru căpitanul naţionalei, care riscă să rateze meciurile decisive din preliminarii cu Israel şi Kosovo.

A ratat 136 de meciuri din cauza accidentărilor!

FANATIK a realizat un infografic cu acest amplu capitol din cariera lui Chiricheş: accidentările. Iar datele vorbesc de la sine: 853 de zile a stat accidentat Vlad Chiricheş, adică aproape doi ani şi jumătate din ultimii 11.

ADVERTISEMENT
Accidentările lui Vlad Chiricheş. Infografic Fanatik
Accidentările lui Vlad Chiricheş. Infografic Fanatik. Autor: Laurențiu-Georgian Buboacă

Fundaşul central a suferit nu mai puţin de 26 de accidentări în ultimul deceniu, literalmente din cap până în picioare: de la o fractură a osului nazal la multiplele leziuni de la picioare, inclusiv ruptură a ligamentelor încrucişate, cea mai gravă accidentare a unui sportiv.

El a jucat 371 de meciuri în carieră, dar a ratat 136 din cauza accidentărilor. Indiferent de clubul la care a evoluat, la Vlad Chiricheş una dintre constante, au fost accidentările. Deşi, un fundaş de o valoare incontestabilă, acest capitol i-a pus o frână importantă în carieră.

ADVERTISEMENT
Cele 26 de accidentări ale lui Vlad Chiricheş
Cele 26 de accidentări ale lui Vlad Chiricheş. Infografic: Laurențiu-Georgian Buboacă

Vlad Chiricheş a fost ales cel mai bun fotbalist român al anului 2013, sezon în care s-a transferat la Tottenham. După două sezoane petrecute în Premier League, a făcut pasul în Serie A, la Napoli, unde a evoluat timp de cinci sezoane.

A urmat apoi perioada Sassuolo, iar înainte de a ajunge la FCSB, a jucat pentru nou-promovata în Serie A, Cremonese. Dar aventurile lui Chiricheş la toate aceste cluburi, două dintre ele uriaşe, au fost afectate de fizicul de “cristal” al fotbalistului.

ADVERTISEMENT

Ajuns la 33 de ani, Vlad Chiricheş a revenit la FCSB, la un deceniu de la transferul de la Tottenham. Fundaşul român nu este ocolit de accidentări nici la revenirea în SuperLiga, acolo unde tocmai s-a ales cu o nouă leziune puternică.

Infografic Vlad Chiricheş
Autor Infografic: Laurențiu-Georgian Buboacă

„Marijana (n.r. Kovacevic) nu se bagă, e prea aproape de zona tendonului. Dacă e afectat și tendonul, perioada e și mai mare. La el e afectat și tendonul. Să vedem dacă mai joacă anul ăsta. Trebuie să vadă specialiștii. Există un medic finlandez care e specializat pe zona aia, care l-a operat pe Dembele. O să îl trimitem acolo. Dacă a apelat Barcelona la el, înseamnă că e bun”, Mihai Stoica, manager general FCSB

  • 33 de ani are Vlad Chiricheş
  • 9.500.000 de euro a încasat Gigi Becali după transferul fotbalistului la Tottenham (2013)

  • 2,10 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „1 solist” la meciul FCSB – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT