News

Povestea tulburătoare a unei fetiţe găsite la doi ani de la dispariţie. „Era ascunsă într-o cameră secretă, în spatele scărilor”

La doi ani după dispariției ei, Paislee Shultis, o fetiță de șase ani din New York, a fost descoperită de poliție chiar în casa părinților ei biologici, dar care nu mai dețineau custodia copilului.
16.02.2022 | 17:17
Povestea tulburatoare a unei fetite gasite la doi ani de la disparitie Era ascunsa intro camera secreta in spatele scarilor
Paislee Shultis a fost găsită de autorități la doi ani după dispariție. Sursa foto: colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

O fetiță micuță, dată dispărută din iulie 2019, a fost găsită în viață luni, ascunsă într-o cameră secretă „mică, rece și umedă”, special construită sub o scară din casa părinților ei biologici dar care nu dețineau custodia copilului.

Paislee Shultis a fost găsită de polițiști într-o locuință din orașul Saugerties, din statul new York, după o percheziție amănunțită. Fetița, care avea doar 4 ani când a dispărut, este într-o stare de sănătate bună și a ajuns din nou în grija tutorelui ei legal alături de sore ei mai mare, a declarat poliția din Saugertis, potrivit postului ABC.news.

ADVERTISEMENT

Părinții ei ce pierduseră custodia micuței, Kimberly Cooper, în vârstă de 33 de ani, și Kirk Shultis Jr., în vârstă de 32 de ani, au fost acuzați de imixtiune în custodie și punerea în pericol a siguranței unui copil.

Fetița, ascunsă într-o cameră secretă

Micuța Shultis a fost dată dispărută în urmă cu doi ani, pe 13 iulie 2019, atunci când locuia în Cayuga Heights, un orășel aflat la doar trei ore distanță de locul unde a fost găsită acum.

ADVERTISEMENT

Luni, după ce autoritățile au primit o informație anonimă cu privire la locul secret în care ar fi ascunsă micuța Shultis, poliția s-a pregătit pentru o nouă cercetare a locuinței părinților biologici ai fetei.

Când poliția a intrat în locuință, proprietarul casei, tatăl lui Kirk Shultis, le-a spus autorităților că a mai văzut-o pe fetiță de când aceasta dispărut în 2019. La puțin peste o oră după începerea căutărilor, unul din polițiști a observat că scara de la subsol era construită în mod ciudat. Imediat, cu ajutorul unei lanterne, au reușit să observe prin crăpăturile dintre trepte „două picioruțe micuțe”.

ADVERTISEMENT

După ce treptele de scânduri au fost îndepărtate, polițiștii au fost surprinși să descopere o cameră secretă construită special în spatele scărilor. Acolo stăteau ascunse atât fetița de șase ani cât și mama ei biologică, Kimberly Cooper.

Casa în care se găsea Paislee Shultis a fost percheziționată de mai multe ori, a spus poliția Saugerties, proprietarul negând întotdeauna că ar  cunoaște locul în care se află micuța. Kirk Shultis Jr., tată biologic al fetei, le-ar fi spus autorităților că nu a mai văzut-o din 2019 și că mama ei, Kimberly Cooper a fugit cu fata în Pennsylvania.

ADVERTISEMENT

Poliția crede acum că ea fusese ascunsă în camera ascunsă în scară de fiecare dată când casa a fost percheziționată anterior.

Potrivit presei din Statele Unite, părinții urmau să piardă custodia micuței Paislee și a surorii ei mai mari în momentul în care se presupune că au răpit-o pe fiica lor în vârstă de doar patru ani la acea dată. Sora se afla la școală în ziua presupusei răpiri și a fost plasată în grija unui tutore legal.

Poliția din Saugerties a precizat că vor urma arestări suplimentare. Atât ei, cât și alte agenții de poliție, au investigat mai multe piste legate de dispariția fetei, inclusiv o mulțime de indicii care i-au condus exact la locuința unde fetița a fost găsită acum însă, în cercetările anterioare, nu au reușit niciodată să identifice locul unde era ascunsă micuța.

ADVERTISEMENT