Sport

Pancu, gest necugetat în fața lui Bornescu. De la ce a pornit totul

Mircea Bornescu a avut de tras după un gest de susținere față de propriul club. Fostul portar l-a înfuriat pe Pancu după ce a legat de plasa porții un fular al Petrolului.
29.12.2023 | 15:41
Pancu gest necugetat in fata lui Bornescu De la ce a pornit totul
POVESTEA FULARULUI din poarta lui Bornescu, LOVIT de Pancu. foto: colaj fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Mircea Bornescu a intrat în atenția lui Daniel Pancu după un gest care l-a înfuriat pe fostul atacant al Rapidului. Bornescu a legat un fular de plasa porții, fapt ce l-a înfuriat pe Pancu. De acolo a început un întreg scandal în care fularul a fost în centrul disputei.

Daniel Pancu s-a supărat pe Mircea Bornescu

“Ideea a fost în felul următor. La fiecare meci al Petrolului, suporterii m-au rugat frumos, aveau ei o superstiție să leg un fular de plasa porții. L-am legat o dată că m-au rugat frumos și am câștigat.

ADVERTISEMENT

Am legat a doua oară și a venit Pancu, a dat cu piciorul în el, mă rog. Știi ce se întânplă? Eu cred că Pancu a exagerat un pic. Putea să spună să îl dau jos, îl luam, e vorba de respect. Nu a zis nimeni nimic, era un fular pus pe plasă, ca un prosop.

Atunci s-a inflamat un pic când a dat Pancu cu piciorul în el, atunci a exagerat un pic Pancu. Noi îl cunoaștem foarte bine, câte o dată mai exagerează cu lucrurile astea”, a declarat Mircea Bornescu la emisinea „Suflet de Rapidist”, moderată de Robert Niță pe FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

Bornescu s-a făcut remarcat la Universitatea Craiova în 2005, unde a adunat 123 de apariții în tricoul oltenilor. Aceasta a fost perioada în care și-a consolidat reputația de portar talentat și pasionat, atrăgând atenția altor cluburi bucureștene.

Bornescu a jucat atât pentru Petrolul, cât și pentru Rapid

În 2009, Bornescu a făcut o mutare importantă către Rapid, unde a petrecut doi ani. Cu toate că numărul său de apariții în acest interval a fost de 44, Bornescu a demonstrat constant calități impresionante în poartă și a rămas pe viață în sufletu suporterilor..

ADVERTISEMENT

Experiența sa în afara granițelor țării a venit în 2011, când a semnat cu Kavala. Timpul său petrecut acolo a fost scurt și nu a avut apariții în meciuri oficiale, motiv pentru case s-a întors în țară, la Petrolul Ploiești.

Revenind în România în același an, Bornescu a evoluat pentru Petrolul Ploiești, bifând pentru echipă cinci partide. A urmat un alt sezon la Universitatea Cluj în 2012, formație pentru care a avut 14 aparițții.

ADVERTISEMENT

Perioada 2012-2014 l-a găsit din nou la Petrolul Ploiești, unde Bornescu a jucat în 32 de meciuri. Rapid București l-a rechemat în 2014, și Bornescu a petrecut încă un sezon acolo, având 14 apariții. În ciuda provocărilor și schimbărilor de echipă, Bornescu a continuat să-și aducă contribuția.

În 2016, Bornescu a făcut o altă mișcare în cariera sa, semnând cu Voluntari, unde și-a adăugat încă 24 de apariții la palmaresul său impresionant. Acest capitol final al carierei sale a demonstrat rezistența și angajamentul său față de sportul pe care l-a practicat cu pasiune de-a lungul anilor.

„Suflet de Rapidist” se vede în fiecare marți, ora 13:30, după FANATIK SUPERLIGA. Emisiunea poate fi urmărită în direct pe www.fanatik.ro. În premieră, emisiunea poate fi vizionată în fiecare joi, ora 10:30 pe canalul de Youtube FANATIK și pagina de facebook Horia Ivanovici.

Fularul Petrolului a fost in centrul atentiei

ADVERTISEMENT