Sport

Pancu, idolul lui Săpunaru în copilărie: „Visam să fiu ca el, dar am greșit postul”

Cristi Săpunaru este unul dintre cei mai emblematici jucători din istoria clubului Rapid și a vorbit despre idolii pe care i-a avut în copilărie.
02.08.2023 | 00:17
Pancu idolul lui Sapunaru in copilarie Visam sa fiu ca el dar am gresit postul
Cristi Săpunaru îl idolatriza pe Daniel Pancu în copilărie. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cristi Săpunaru este unul dintre liderii vestiarului de la Rapid și cu siguranță este o emblemă pentru galeria echipei. Fotbalistul care vrea să câștige campionatul și Cupa alături de Rapid a vorbit despre idolii pe care îi avea în copilărie.

Daniel Pancu, idolul lui Cristi Săpunaru

Cristi Săpunaru a dezvăluit că atunci când era copil, idolul său era Daniel Pancu. Săpunaru chiar a glumit spunând că voia să ajungă ca el, doar că a greșit poziția.

ADVERTISEMENT

”Voiam să ajung ca Pancu. Am greșit postul. M-am dus prea sus. A fost idolul meu, Pancu. După care, când a început să joace Nico (n.r. Daniel Niculae), mi-a plăcut de Nico, zici că era gazelă când alerga”, a spus Cristi Săpunaru de la emisiunea SUFLET DE RAPIDIST, realizată de Robert Niță și Lucian Ionescu pe site-ul FANATIK.RO.

Cristi Săpunaru crede că Rapidul va trăi din academie: ”Va fi viitorul țării”

Cristi Săpunaru a vorbit și despre academia echipei din Giulești, despre care spune că va ajunge să fie un exemplu pentru multe cluburi din fotbalul românesc. Căpitanul Rapidului a vorbit despre importanța pe care o are proiectul de copii și tineret pentru viitorul clubului.

ADVERTISEMENT

Fundașul spune că este foarte important că jucătorii fac antrenamente în aceiași bază cu echipa mare și au ocazia să se întâlnească cu jucătorii ce pot deveni idolii lor.

Noi avem o problemă. Noi credem că dacă e regula asta cu U21, tinerii joacă doar pentru e regula. Foarte mulți au valoare. Farul are regulă U21 să joace cu atâția? E altă politică, și noi când vom aduce jucătorii din academie, dacă sunt valoroși, vor intra să joace. Preferi să bagi jucătorii din academie, pe lângă că poți să câștigi bani, sunt jucătorii tăi, sunt crescuți în spiritul Rapidului. Acum jucători tineri care joacă și nu din cauza regulii U21.

ADVERTISEMENT

Îi văd la antrenamente. Ce se face acum la academie la Rapid, tot ce înseamnă la copii și juniori, va fi viitorul țării. A fost o perioadă așa la FCSB. Cred că toți se vor ghida după un tip de academie, dacă tu îți duci academia la un nivel puternic, vor face asta și celelalte cluburi. Contează și copilul, la o vârstă decide el.  Vin la meciuri, de multe ori sunt copii de mingi.

Mulți dintre ei sunt copii de rapidiști. Pe vremuri, toate echipele de club aveau câte 12-13 grupe. Vin copiii seara, la antrenamente, ei au pe celelalte terenuri, părinții stau în parcare. Stau fac poze cu tine, văd jucătorul, văd idolul. Le rămâne în minte că au fost la antrenament și era acolo Săpunaru”, a spus Cristi Săpunaru în dialogul cu Robert Niță și Lucian Ionescu, la SUFLET DE RAPIDIST.

ADVERTISEMENT

SUFLET DE RAPIDIST, proiect realizat cu sprijinul Superbet, este o emisiune de tip podcast prezentată de Robert Niță și Lucian Ionescu ce poate fi urmărită în exclusivitate pe FANATIK.RO marți, de la ora 13:30. De asemenea, în fiecare zi de joi, de la 10:30, SUFLET DE RAPIDIST se transmite pe pagina de Facebook Horia Ivanovici și pe contul de YouTube Fanatik.

Cristi Săunaru îl avea ca idol, în copilărie, pe Daniel Pancu

ADVERTISEMENT