Sport

Cristi Săpunaru vrea titlul și Cupa cu Rapid. De cine se teme cel mai mult

Cristi Săpunaru a vorbit despre lupta la titlu în studioul emisiunii „Suflet de rapidist”, considerând că Giuleștiul poate visa la titlu după mulți ani.
01.08.2023 | 17:17
Cristi Sapunaru vrea titlul si Cupa cu Rapid De cine se teme cel mai mult
Obiectivul Rapidului, dezvăluit de Cristi Săpunaru. Cine se va bate la titlu: ”Au jucat frumos”
ADVERTISEMENT

Rapidul s-a întărit considerabil față de sezonul trecut și fanii giuleșteni au speranțe reale că echipa lor se va bate la titlu până în ultima etapă. Potrivit caselor de pariuri, favorite certe în acest an la câștigarea campionatului sunt FCSB și CFR Cluj, cu o cotă de aproximativ 3.00, în timp ce Rapidul primește șansa a 5-a, cu o cotă de 12.00.

Obiectivul Rapidului, dezvăluit de Cristi Săpunaru

În acest context, Robert Niță l-a întrebat pe Săpunaru cum vede el lupta la titlu. ”Cine crezi în anul ăsta că are prima șansă la campionat, văzând transferurile Rapidului, FCSB-ului, ce se întâmplă la CFR Cluj”, a întrebat Niță, în direct la emisiunea „Suflet de rapidist”. Cristi Săpunaru nu s-a ferit de cuvinte și a făcut o scurtă analiză pe acest subiect, considerând CFR Cluj echipa cu cel mai frumos joc.

ADVERTISEMENT

Totodată, fotbalistul Rapidului a menționat că obiectivul Rapidului în acest sezon e ocuparea unui loc pe podium și câștigarea Cupei României. ”Prea devreme să spun, FCSB-ul e pe primul loc, are 3 din 3. CFR-ul a jucat frumos, dar… Craiova e și ea acolo. Craiova, Sepsi iară. Anul ăsta se vor bate mult mai multe echipe ca anul trecut pentru playoff. Voluntariul arată bine, meci greu etapa viitoare la Voluntari. Anul trecut dacă eram puțin mai inteligenți și mai atenți puteam termina în primele 3 ușor.

Dar, s-a văzut presiunea pentru mulți care nu mai intraseră în play-off, Rapid e un club greu și trebuie să le dai și suporterilor înapoi ce îți oferă meci de meci, n-a fost un echilibru. Ba eram jos, ba eram sus. Cine intră în play-off se bate la campionat. Nu cred că va fi distanță foarte mare de puncte. Săpunaru: 1-3 obiectivul plus câștigarea Cupei, anul trecut am făcut o eroare la meciul cu U Cluj, dacă câștigam atunci eram calificați”, a declarat Săpunaru.

ADVERTISEMENT

De asemenea, fundașul a criticat desele schimbări din fotbal, mai ales că la nivelul FIFA și UEFA se vorbește despre schimbarea radicală a regulii offside-ului. Se mai schimbă, n-am avut VAR, am avut VAR. Am început de la 3 schimbări, avem 5. Vor să bage acum și aia cu offside-ul, eu ce fac ca fundaș, mă lipesc de poartă? E spectacol și acum, nu văd să nu fie spectacol, se plătesc sute de milioane de pe jucători”, a concluzionat Săpunaru, în direct la Suflet de rapidist.

Între timp, patronul Rapidului, Dan Șucu, le transmitea fanilor să aibă răbdare, pentru că în Giulești se construiește o echipă foarte bună, care va câștiga trofee, însă totul trebuie făcut pas cu pas, pentru ca întreg proiectul să fie cu adevărat sustenabil.

ADVERTISEMENT

”Mi-a plăcut foarte mult, dintre contracandidate, CFR Cluj. Se vede că au antrenor italian și cred că și noi am fost inspirați când l-am luat pe Cristiano Bergodi, un tehnician tot de școală italiană. Vreau să-i felicit pe cei de la CFR că au înțeles că nu pot împușca vrăbii cu tunul. Se pot ajusta cheltuielile în mod rezonabil, să fii sustenabil și sănătos din punct de vedere economic și, în paralel, să crești calitatea jocului.

Mi se pare că managementul CFR-ului este net superior acum față de anul trecut. Cât mă pricep eu la fotbal, abia acum CFR Cluj este o candidată foarte serioasă la titlu din acest sezon. Eu văd cu ochiul omului de afaceri ce se întâmplă la Cluj, iar acesta este modelul pentru un fotbal sănătos și nu aventuri pe doi, trei ani, cu salarii fără acoperire, care în general se încheie tragic.

ADVERTISEMENT

Deja, noi, la Rapid, aplicăm acest model al businessului de fotbal făcut prudent, cu pași mărunți, dar foarte stabil. Le spun suporterilor apăsat că suntem pe drumul cel bun. Și, apropo, mi-a plăcut mult numărul 77, Tachtsidis, rar vezi un așa mijlocaș în SuperLiga”, transmitea Dan Șucu, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA.

”SUFLET DE RAPIDIST” este o emisiune tip podcast, cu Superbet sponsor principal, direct pe sufletul fanilor giuleșteni. În fiecare marți, ora 13:30, LIVE numai pe site-ul FANATIK.RO.SUFLET DE RAPIDIST”, noua emisiune marca FANATIK, se vede Live EXCLUSIV pe site-ul FANATIK.RO în fiecare marți, de la ora 13:30. Premiera fiecărei ediții a emisiunii va avea loc în fiecare joi, începând cu ora 10:30, pe pagina de Facebook Horia Ivanovici și pe canalul de Youtube FANATIK.RO. Alături de Robert Niță și Lucian Ionescu vor fi în studio nume grele din viața Giuleștiului.

Rapid vrea titlul și Cupa României

ADVERTISEMENT