News

Panică în Franța. Un bărbat înarmat este căutat după ce a tras asupra unor jandarmi. Localnicilor li s-a cerut să rămână în casă

Un bărbat înarmat este căutat în Franța. A tras asupra unor jandarmi.
30.05.2021 | 13:13
Panică în Franța. Un bărbat înarmat este căutat după ce a tras asupra unor jandarmi. Localnicilor li s-a cerut să rămână în casă
Panică în Franța. Un bărbat înarmat este căutat după ce a tras asupra unor jandarmi. Localnicilor li s-a cerut să rămână în casă. Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Situați tensionată în Franța după ce un bărbat a tras asupra unor jandarmi. Incidentul s-a petrecut duminică dimineață în Dordogne, în sud-vestul Franței.

Prefectul a cerut populaţiei “să rămână în locuinţe, să nu se deplaseze” și să aștepte ca operațiunea să se încheie, informează AFP şi Reuters.

Un bărbat înarmat este căutat în Franța. A tras asupra unor jandarmi chemați pentru o ceartă de familie

Foto: Twitter

Un bărbat este căutat de poliţie duminică dimineaţa în Dordogne  după ce a tras asupra unor jandarmi. Incidentul a pornit după ce oamenii legii fuseseră chemaţi pentru o ceartă de familie, a anunţat prefectul departamentului Dordogne, Frederic Perissat, conform Știrile Pro TV.

ADVERTISEMENT

“A fost stabilit un perimetru de securitate. Trebuie ca fiecare să stea acasă şi să aştepte ca operaţiunea să se încheie”, a declarat el.

“A avut loc o ceartă de familie în noaptea aceasta, cu un bărbat care era înarmat. Când jandarmeria a sosit la faţa locului, el a deschis focul.

ADVERTISEMENT

Am demarat operaţiuni de căutare a acestei persoane care este prin urmare înarmată”, a declarat prefectul la postul de radio France Bleu Perigord.

Atac terorist în Franța

În urmă cu 48 de ore o altă tragedie s-a petrecut pe tărâmul francez. O polițistă a fost înjunghiată chiar în sediul instituției în care lucra, în Nantes.

ADVERTISEMENT

Bărbatul înarmat cu un cuțit a intrat în sediul poliției locale din La Chapelle-sur-Erdre, în departamentul Loire-Atlantique, aflat la nord de Nantes.

După atac, individul i-a luat arma polițistei și a reușit să fugă într-o mașină. Acesta a abandonat autovehiculul după câțiva kilometri.

ADVERTISEMENT

Forțe impresionate ale oamenilor legii au pornit pe urmele atacatorului. Autoritățile au mobilizat două elicoptere, 240 de jandarmi și trei echipe speciale cu câini de urmă.

S-au tras focuri de armă de ambele părți, iar doi jandarmi au fost răniți.  În cele din urmă, atacatorul a decedat în urma unui stop cardiac. El le era cunoscut polițiștilor, având mai multe probleme cu legea în ultimii ani.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri