News

Panică la bordul unui avion aflat pe ruta Amsterdam – București. Aeronava a fost întoarsă din drum

Au fost momente de panică, miercuri după amiază, la bordul unui avion aflat pe ruta Amsterdam - București. Aeronava a fost întoarsă din drum, la 45 de minute de la decolare.
18.01.2023 | 17:03
Panica la bordul unui avion aflat pe ruta Amsterdam  Bucuresti Aeronava a fost intoarsa din drum
Momente dificile pentru pasagerii unui zbor Amsterdam - București. Aeronava a revenit în Olanda. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mai mulți pasageri, în majoritate români, care zburau miercuri, 18 ianuarie, din Olanda către România, au trecut prin clipe dificile.

Momente dificile pentru pasagerii unui zbor Amsterdam – București. Aeronava a revenit în Olanda

Cetățenii se aflau într-o cursă Amsterdam-București, cu o aeronavă a companiei olandeze KLM. Aceștia au avut parte de momente de panică la zeci de minute de la decolare.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, la circa 45 de minute de la decolare, când aeronava se afla deasupra Germaniei, căpitanul a informat călătorii că, din cauza unor probleme tehnice, trebuie să se întoarcă la Amsterdam.

În momentul în care s-au depistat problemele, avionul ajunsese în zona Dusseldorf. Acesta s-a întors în siguranță la Amsterdam, iar călătorii urmează a ajunge pe Aeroportul Otopeni cu un alt avion.

ADVERTISEMENT

Europarlamentarul Victor Negrescu, la bordul avionului cu probleme tehnice. Care a fost explicația oficială a revenirii în Olanda a avionului

În aeronava care se îndrepta către Capitala României se afla și europarlamentarul român Victor Negrescu (PSD). Politicianul a explicat ce informații au primit el și ceilalți pasageri de la pilotul avionului.

”După decolare, pilotul avionului ne-a informat că trebuie să revină de urgență la Amsterdam pentru că întâmpina probleme tehnice, care nu au fost comunicate inițial.

ADVERTISEMENT

Abia la sosire ni s-a spus că, de fapt, avionul avea dificultăți în a efectua drumul, dat fiind faptul că sistemul care permitea avionului să circule prin zone cu temperaturi joase nu funcționa.

Ar fi fost riscant pentru pasageri. Pilotul a decis să nu pună în pericol viața pasagerilor și să revină la aeroport”, a spus Negrescu, la Digi24.

ADVERTISEMENT

În spațiul public au apărut o serie de informații legate de cauza acestui incident. Victor Negrescu a spus că au existat pasageri care s-au plâns de miros de kerosen, însă în final cauza reală a fost cea expusă de pilot.

”A existat un pic de neliniște din partea personalului de zbor. La un moment dat, câțiva pasageri au spus că era un miros puternic de kerosen în aeronavă. Cred că problema semnalată de pilot a fost cea reală”, a mai adăugat politicianul social-democrat.

ADVERTISEMENT