News

Momente de panică totală la bordul unui avion care trebuia să aterizeze la Iași. ”Au fost multe turbulențe, cineva a leșinat!”. Video

Aproape 200 de pasageri aflați la bordul unui avion care trebuia să aterizeze la Iași au trecut prin momente de panică. Din cauza vântului, aeronava a fost redirecționată spre Bacău. La bord, unii oameni au leșinat.
22.06.2022 | 12:45
Momente de panica totala la bordul unui avion care trebuia sa aterizeze la Iasi Au fost multe turbulente cineva a lesinat Video
Panică pentru 200 de pasageri aflați la bordul unui avion care trebuia să aterizeze la Iași. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vântul puternic din ultimele 24 de ore din zona Moldovei a dat mari bătăi de cap traficului aerian. Sute de pasageri ai unui zbor care venea din Marea Britanie au trecut prin clipe dramatice.

Panică pentru 200 de pasageri aflați la bordul unui avion care trebuia să aterizeze la Iași: ”Au fost multe turbulențe, cineva a leșinat!”

Aeronava în cauză a plecat marți, 21 iunie, de pe aeroportul Luton din Londra către municipiul Iași. În România, avionul nu a putut ateriza din cauza rafalelor de vânt foarte puternice.

ADVERTISEMENT

Având circa 200 de pasageri la bord, printre care şi 10 copii, pilotul a survolat aeroportul timp de 40 de minute.

Condițiile atmosferice nu s-au ameliorat, iar aeronava a fost redirecţionată către Bacău, unde a aterizat în siguranţă.

ADVERTISEMENT

”Din cauza vântului puternic, o aeronavă ce venea din direcţia Luton nu a putut ateriza pe pista de la Iaşi, la ora programată – 13.25.

Timp de 40 de minute, avionul s-a rotit deasupra oraşului, în incercarea de a ateriza în condiţii de siguraţă. Nu a reuşit, aşa că singura soluţie a pilotului a fost redirecţionarea aeronavei pe aeroportul din Bacău”, a declarat Elena Troia, purtător de cuvânt Aeroportul Internaţional Iaşi, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

Probleme pentru unii dintre pasagerii aflați la bordul avionului

Pasagerii din avion au resimțit puternic turbulenţele din timpul manevrelor făcute de piloți, iar multora li s-ar fi făcut rău.

”Ne-am învârtit deasupra Iașului timp de o oră. Au fost multe turbulențe, cineva a leșinat. Este o furtună aici. Am aterizat la Bacău”, a spus unul dintre pasageri.

ADVERTISEMENT

După aterizare, personalul de la bord a chemat și Ambulanța, pentru că un copil de 1 an a avut probleme respiratorii.

Județul Iași și mai multe zone din Moldova se află sub alertă cod galben de vânt puternic.

Avertizarea emisă de Administrația Națională de Meteorologie este valabilă pentru miercuri, 22 iunie, de la ora 8.00 la 21.00.

În intervalul menţionat, în judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău şi Vaslui, vântul va avea intensificări cu viteze de 55-75 km/h.

ADVERTISEMENT
Tags: