News

Panică la spitalul din Sinaia! 34 de pacienți au fost evacuați în urma unui incendiu izbucnit la subsolul clădirii

15.07.2020 | 16:44
Panica la spitalul din Sinaia 34 de pacienti au fost evacuati in urma unui incendiu izbucnit la subsolul cladirii
ADVERTISEMENT

Cei 38 de pacienți internați la Spitalul Orășenesc din Sinaia au trecut prin momente de panică în cursul zilei de miercuri, 15 iulie, după ce un incendiu a izbucnit la subsolul clădirii. Potrivit administratorului public al oraşului, doar patru dintre aceștia au rămas în unitatea medicală, restul fiind evacuați.

Printre cei aflați în continuare în spital se numără și o persoană care în momentul declanșării incendiului era chiar în blocul operator pentru o intervenție chirurgicală dificilă. Totodată, un pacient este la terapie intensivă, în vreme ce altul este anesteziat pentru efectuarea unei endoscopii.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește pacienții evacuați, doi dintre aceștia vor ajunge cu ambulanţele la un spital din Ploieşti, transferul lor fiind programat anterior. În plus, au fost activate protocoalele în vederea menţinerii lanţului de frig pentru banca de sânge şi plasma, prin transfer de la spitalul din Sinaia către Spitalul Azuga, cea mai apropiată unitate sanitară.

Incendiu puternic la Spitalul din Sinaia. 34 de pacienți au fost evacuați

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, incendiul a izbucnit la o anexă a Spitalului din Sinaia,  la faţa locului fiind trimise două echipaje de stingere, precum şi o ambulanţă SMURD.

ADVERTISEMENT

Din cauza degajării unei cantităţi mari de fum, pompierii au decis evacuarea unui număr de opt persoane,dintre care şase nedeplasabile, o lăuză şi un nou-născut. De asemenea, alte 24 de persoane, pacienţi şi cadre medicale s-au autoevacuat.

La ora redactării acestei știri pompierii au reușit să stingă focul. În cauză a fost demarată o anchetă și urmează să se stabilească împrejurările exacte în care s-a produs incendiul.

ADVERTISEMENT