News

Întâlnire de urgenţă a Uniunii Europene! Noua tulpină Covid-19 provoacă panică totală. Update

20.12.2020 | 21:55
Intalnire de urgenta a Uniunii Europene Noua tulpina Covid19 provoaca panica totala Update
ADVERTISEMENT

Panică totală în Marea Britanie, acolo unde noua tulpină a coronavirusului descoperită recent în țară se răspândeşte mult mai rapid. Anunțul a fost făcut chiar de medicul şef pentru Anglia, Chris Whitty.


Preşedinţia germană a Consiliului UE a convocat pentru luni dimineaţă o reuniune de urgenţă

UPDATE, ora 21:55: Panică tot mai mare în Europa din cauza noii tulpini de Covid-19. Preşedinţia germană a Consiliului UE a convocat pentru luni dimineaţă o reuniune de urgenţă a statelor membre. 

ADVERTISEMENT

Mai multe țări, printre care Belgia, Olanda, Italia, Austria, Irlanda, Germania, Bulgaria şi România au anunţat duminică suspendarea legăturilor aeriene din şi către Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Belgia a suspendat de asemenea legăturile feroviare cu teritoriul britanic.

CNSU a luat astazi mai multe măsuri privind Marea Britanie. Românii care vin în țară vor fi nevoiți să intre în carantină timp de 14 zile. De asemenea, sunt suspendate zborurile.

ADVERTISEMENT

Nu există indicii că noua tulpină a coronavirusului ar fi mai letală decât cele precedente, însă ea este mai contagioasă. Se transmite mult mai repede și este responsabilă pentru numărul mare de spitalizări din ultima perioadă din Anglia.

Potrivit consilierului ştiinţific al guvernului britanic, Patrick Vallance, ea a apărut la jumătatea lunii septembrie pe teritoriul Angliei.

ADVERTISEMENT

Știrea inițială:

”Aşa cum s-a anunţat încă de luni, Regatul Unit a indentificat o nouă variantă a Covid-19 prin monitorizarea genomică de către Serviciul de Sănătate Publică din Anglia”, a declarat Whitty.

Medicul nu s-a oprit aici și a adăugat că, pe baza datelor preliminare şi a creşterii rapide a incidenţei îmbolnăvirilor în zona de sud-est, se poate afirmă că, într-adevăr, aceasta se împrăștie mult mai repede.

ADVERTISEMENT

Panică totală în Marea Britanie în privința COVID-19

Whitty a precizat că a fost alertată Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi că datele existente sunt analizate în continuare.

”Nu există nicio dovadă care să sugereze că noua tulpină provoacă o rată mai mare a mortalităţii sau că afectează rezultatele referitoare la vaccinuri sau tratamente, însă se lucrează în continuare pentru a verifica aceste lucruri”, a afirmat oficialul medical.

”Date fiind recentele evoluţii, este mai vital ca oricând ca populaţia să continue să ia măsuri pentru a reduce răspândirea”, a conchis Chris Whitty, potrivit unui comunicat al Departamentului pentru sănătate şi asistenţă socială postat pe site-ul Guvernului britanic.

Vă readucem aminte că începând cu 13 decembrie, au fost identificate 1.108 de cazuri de Covid-19 cu noua variantă, predominant în sudul şi estul Angliei.

Cu toate acestea, în prezent, nu există dovezi că varianta ar provoaca infecţii severe cu Covid-19 sau că ar face vaccinurile mai puţin eficiente, au spus oamenii de ştiinţă.

”Ambele întrebări necesită studii suplimentare”, au transmis cercetătorii COG-UK. Mutaţiile sau modificările genetice apar în mod natural la toate virusurile, inclusiv la SARS-CoV-2, pe măsură ce se reproduc şi circulă în populaţiile umane.

În cazul SARS-CoV-2, aceste mutaţii se acumulează la o rată de aproximativ una până la două mutaţii pe lună la nivel global, potrivit specialiştilor în genetică ai COG-UK.

“Ca urmare a acestui proces continuu, multe mii de mutaţii au apărut deja în genomul SARS-CoV-2 de la apariţia virusului, în 2019”, au  mai spus aceștia.

Majoritatea mutaţiilor observate până acum nu au avut niciun efect aparent asupra virusului şi doar o minoritate este susceptibilă să schimbe virusul într-un mod semnificativ – de exemplu, făcându-l mai capabil să infecteze oamenii, mai probabil să provoace boli severe, sau mai puţin sensibil la apărarea imună naturală sau indusă de vaccin.

 

 

ADVERTISEMENT