News

Panică totală într-o gospodărie din România. Au vrut să pârlească porcul și aproape că și-au dat foc la casă

Localnicii dintr-o localitate din județul Galați au fost pe punctul de a-și incendia casa. De la ce ar fi pornit focul din gospodăria oamenilor
10.12.2023 | 14:47
Panica totala intro gospodarie din Romania Au vrut sa parleasca porcul si aproape ca siau dat foc la casa
A început sezonul sacrificării porcilor pentru sărbătorile de iarnă Sursa foto: Inquam Photos / Alex Nicodim
ADVERTISEMENT

O familie din localitatea gălățeană Foltești a fost la un pas să-și incendieze casa încercând să pârlească porcul sacrificat pentru sărbătorile de iarnă. Pompierii au reușit să stingă flăcările la timp.

Au vrut să pârlească porcul și aproape că și-au dat foc la casă

În momentul în care oamenii s-au apucat să pârlească porcul, focul a scăpat de sub control și a cuprins gardul gospodăriei, amenințând să se extindă și la un autoturism parcat în apropiere.

ADVERTISEMENT

Panicați, oamenii au sunat la numărul unic de urgență 112, iar până la sosirea pompierilor, mai mult vecini au sărit să-i ajute în încercarea de a ține flăcările sub control, relatează b1tv.ro.

Pompierii au ajuns la fața locului și au lichidat incendiul înainte ca flăcările să se extindă la casă. Salvatorii s-au asigurat apoi că nu există niciun risc ca incendiul să se reaprindă.

ADVERTISEMENT

ANSVSA monitorizează focarele de pestă porcină

Sacrificarea porcilor înaintea sărbătorilor de iarnă este o tradiție care este și în atenția Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. ANSVSA monitorizează evoluția focarelor de pestă porcină africană, atât în fermele comerciale, cât și în gospodării.

Totuși, reprezentanții ANSVSA le transmit românilor că își vor putea sacrifica fără probleme porcii înainte de Crăciun, în propriile gospodării.

ADVERTISEMENT

”Pentru noi este foarte important să nu avem niciun focar, dar în condițiile date în momentul de față, facem eforturi să limităm numărul de focare. Se apropie sărbătorile de iarnă, tradiția noastră este să ne sacrificăm porcul de Crăciun acasă, în bătătură.

Pentru noi, ca servicii sanitar veterinare la nivel național, avem același interes și aceeași prioritate pentru sănătatea porcinelor din gospodăriile populației și din marile complexe.

ADVERTISEMENT

În cele mai multe zone se vor sacrifica și ne vom bucura împreună de produsele tradiționale cu porc sacrificat în bătătură”, a precizat vicepreședintele ANSVSA, Ioan Oleleu, pentru AGRO TV.

ADVERTISEMENT