Stiri sportive

Papa Francisc, scrisoare emoţionantă pentru Alex Zanardi: „Mă rog pentru tine şi pentru familia ta!“

01.07.2020 | 17:57
Papa Francisc scrisoare emotionanta pentru Alex Zanardi Ma rog pentru tine si pentru familia ta
ADVERTISEMENT

Italianul Alex Zanardi a suferit un accident la o cursă de ciclism şi este internat în spital, în stare gravă. Sportivul a pierdut controlul bicicletei sale şi s-a izbit de un camion, când avea o viteză de 50 km/h.

În acest moment, fostul pilot de Formula 1 luptă pentru a supravieţui într-un spital din Italia. Sportivul se află în comă indusă şi are respiraţie asistată.

ADVERTISEMENT

Papa Francisc a transmis o scrisoare deschisă prin care îşi arată sprijinul pentru italian şi pentru familia acestuia, care trece prin clipe delicate.

Papa Francisc: „Dragă Alessandro, povestea ta este un exemplu“

„Dragă Alessandro, povestea ta este un exemplu despre cum poţi reuşi să reporneşti după o oprire neaşteptată. Prin intermediul sportului, ne-ai învăţat cum să trăieşti o viaţă de prim plan, făcând din handicap o lecţie de umanitate.

ADVERTISEMENT

Îţi mulţumesc pentru că ai dat forţă celor care au pierdut-o. În acest moment foarte dureros, sunt aproape de tine şi mă rog pentru tine şi familia ta“, se arată în scrisoarea Papei.

Conform celei mai recente declaraţii a spitalului unde se află internat Alex Zanardi, pacientul este în stare stabilă: „Pacientul prezintă condiții clinice staționare și un curs stabil din punct de vedere neurologic“.

ADVERTISEMENT

Şi Ferrari e alături de Zanardi

Scuderia Ferrari a anunţat şi ea că va folosi mesajul „Forza Alex“ pe cele două monoposturi conduse de Sebastian Vettel şi Charles Leclerc, în Marele Premiu al Austriei, pentru a-şi arăta sprijinul pentru Zanardi.

Alex Zanardi a fost pilot de Formula 1 în perioada 1991-1994 şi în sezonul 1998. În 1997-1998 a fost pilot de Indycar. În urma unui accident în 2001, a rămas fără picioare, fiindu-i amputate de la genunchi de medici, pentru a-i salva viaţa. Inima i s-a oprit de 7 ori, dar a supravieţuit.

ADVERTISEMENT
Alex Zanardi, la prima victorie de la JO la Londra. FOTO: instagram
Alex Zanardi, la prima victorie de la JO la Londra. FOTO: instagram

Din 2007, italianul participă la cursele de ciclism pentru persoanele cu dizabilităţi. Are 4 medalii obţinute la Jocurile Paralimpice, două la Londra, în 2012, şi două la Rio, în 2016.

ADVERTISEMENT