Life

Papanași fierți cu nucă și pesmet. Rețeta simplă a Laurei Cosoi

Laura Cosoi nu este doar o actriță excelentă, ci și o gospodină desăvârșită. Îndrăgita artista a împărtășit cu fanii rețeta sa de papanași fierți cu nucă și pesmet. De ce ingrediente ai nevoie.
06.08.2022 | 22:46
Papanasi fierti cu nuca si pesmet Reteta simpla a Laurei Cosoi
Rețeta de papanași fierți a Laurei Cosoi. Foto: colaj Fanatik/ lauracosoi.ro
ADVERTISEMENT

Laura Cosoi este o actriță de succes, o mamă împlinită, dar și o gospodină desăvârșită. Vedeta publică adesea rețete în mediul online și împărtășește cu fanii preparatele sale favorite. Printre acestea se numără și papanașii fierți cu nucă și pesmet, iar artista a dezvăluit care este secretul pentru a ieși perfecți.

Rețeta de papanași fierți a Laurei Cosoi. Ce să faci ca să iasă exact așa cum trebuie

Mămica a trei fete, Laura Cosoi nu știe să joace doar în filme, ci și să „se joace” în bucătărie. Actrița este pasionată de gătit și împărtășește adesea cu fanii săi unele dintre rețetele sale preferate.

ADVERTISEMENT

Cerută de mulți dintre urmăritorii săi din mediul online, Laura Cosoi s-a mobilizat, după cum chiar ea a dezvăluit, și a publicat pe blogul său rețeta de papanași fierți. 

Ingredientele se găsesc aproape în orice bucătărie, fiind la îndemâna oricui, iar imaginile cu care Laura Cosoi și-a însoțit articolul nu mai au nevoie de niciun fel de descriere.

ADVERTISEMENT

Astfel, pentru a obține un desert delicios vei avea nevoie de: 150 grame de griș, un gălbenuș de ou, un litru de sana sau kefir, 1/2 linguriță de scorțișoară, 1/2 de lingurița cardamom și 2 linguri de făină.

În afara de asta, vor mai fi necesare 2 linguri de esență de vanilie, 3-4 linguri de miere sau zahar, o lingură de unt, 1/2 cană de pesmet, 3 linguri de nucă măcinată. Opțional, mai poate fi adăugat zahăr vanilat.

ADVERTISEMENT

Modul de preparare este unul simplu

Într-o oală se pune sana și se lasă să fiarbă la foc mic. Constant, se amestecă, iar în momentul în care începe să se separe se adaugă și grișul, în ploaie.

După aceea, se pun condimentele, cardamomul, scorțișoara, vanilia, gălbenușul bătut și mierea. Focul trebuie să rămână mic.

ADVERTISEMENT

Compoziția se amestecă până când devine omogenă și destul de groasă, ca pentru o mămăligă mai tare. După aceea, oala se dă de pe foc.

Separat, într-o tigaie, se pun untul, pesmetul și nuca, iar la final, în funcție de preferințe, zahărul vanilat. Se amestecă continuu, până când totul capătă o culoare maronie.

Cu ajutorul unei linguri, din prima compoziție se fac bile, care ulterior vor fi trecute prin pesmet.  Totodată, în aluat se poate pune și brânză de vaci, dar asta înseamnă că va trebui mărită cantitatea de griș.

Papanașii pot fi serviți ca atare sau umpluți cu fructe sau magiun.

ADVERTISEMENT