News

Paramedic SMURD, acuzat de o pacientă că a abuzat-o în ambulanță. Femeia spune că nu se putea apăra

Un paramedic SMURD de la unitatea ISU Dămăroaia, din București, este acuzat că a agresat sexual o pacientă, în drum spre spital.
06.08.2023 | 13:53
Paramedic SMURD acuzat de o pacienta ca a abuzato in ambulanta Femeia spune ca nu se putea apara
Paramedicul este acuzat că a pipăit o femeie de 35 de ani, chiar în ambulanță, în drum spre spital / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Claudiu D, plutonier adjuvant la ISU București, unitatea Dămăroaia, a fost plasat în arest la domiciliu, pentru următoarele 30 de zile. Bărbatul se confruntă cu acuzații extrem de grave.

Bărbatul e acuzat și că a șters imaginile de pe camerele din ambulanță

Angajatul ISU ar fi agresat sexual o pacientă, după ce aceasta fusese preluată de un echipaj SMURD și transportată spre spital. Pe traseu, paramedicul ar fi pipăit-o pe pacientă, susține femeia.

ADVERTISEMENT

Bărbatul ar fi încercat să-și acopere urmele și a șters imaginile de pe camerele de supraveghere din ambulanță, cred anchetatorii. Incidentul s-ar fi petrecut în urmă cu două luni, iar victima este o femeie în vârstă de 35 de ani.

DIICOT spune că femeia nu se putea apăra

„La data de 08.06.2023, inculpatul, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu a profitat de faptul că persoana vătămată majoră, pacientă în transport către o unitate spitalicească, se afla în imposibilitatea de a-și exprima voința și a exercitat asupra acesteia acte de agresiune sexuală

ADVERTISEMENT

Pentru a elimina înregistrările video incriminatorii surprinse de camera de supraveghere amplasată în interiorul autospecialei de transport pacienţi, inculpatul a șters fără drept datele informatice stocate pe cardul de memorie, aducând astfel atingere integrităţii și disponibilității acestora”, precizează procurorii DIICOT, potrivit Adevărul.

În prezent, angajatul ISU este acuzat de agresiune sexuală și alterarea datelor informatice. Pe 4 august 2023, el a fost prezentat Tribunalului Militar București, unde a primit un mandat de arestare la domiciliu valabil pentru următoarele 30 de zile.

ADVERTISEMENT

În urmă cu doi ani, un paramedic SMURD a fost acuzat că a abuzat o minoră

Acesta nu este primul incident de acest gen. În mai 2021, un paramedic SMURD de la ISU Dorbogea a fost arestat, după ce ar fi încercat să abuzeze o minoră de 14 ani.

Bărbatul a fost arestat pentru 30 de zile, iar instituția a decis să-i suspende raportul de activitate pentru o lună, ținând cont că nu era la prima faptă de acest gen.

ADVERTISEMENT

Bărbatul lucra la ISU din anul 2007 și era șef de echipaj. Colegii spuneau despre el că are un comportament exemplar. De altfel, infracțiunea nu s-a petrecut la locul de muncă. Victima ar fi fost prietena fiicei sale vitrege, în vârstă de doar 14 ani.

ADVERTISEMENT