Sport

Parchetul spaniol a renunţat la acuzaţiile la adresa lui Neymar. Prima reacție a starului brazilian de la PSG

Neymar a scăpat basma curată în cazul privind neregulile de la transferul său la FC Barcelona, după ce parchetul spaniol a renunțat la acuzații.
29.10.2022 | 00:02
Parchetul spaniol a renuntat la acuzatiile la adresa lui Neymar Prima reactie a starului brazilian de la PSG
Neymar a scăpat basma curată în cazul privind neregulile de la transferul său la FC Barcelona, după ce parchetul spaniol a renunțat la acuzații. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Brazilianul ar fi putut ajunge să facă 2 ani de închisoare dacă se stabilea că a încercat să ascundă suma reală de transfer la formația catalană.

Neymar a scăpat de acuzațiile privind neregulile de la transferul la Barcelona

Procesul privind neregulile din transferul lui Neymar de la Santos la Barcelona a început la 17 octombrie, dar, spre surprinderea tuturor, Parchetul spaniol a renunţat, vineri, la toate acuzaţiile împotriva fotbalistului şi a celorlalţi pârâţi din proces.

ADVERTISEMENT

Conform cotidianului Le Parisien, la una dintre ultimele înfăţişări ale procesului de la Barcelona, procurorul a anunţat că renunţă la acuzaţiile ”împotriva tuturor pârâţilor şi pentru toate faptele”.

În afară de Neymar, aflat într-o formă de zile mari la PSG, şi de părinţii săi, în procesul care ar fi trebuit să se încheie luni, 31 octombrie, mai erau judecați doi foşti preşedinţi ai FC Barcelona, Sandro Rosell şi Josep Maria Bartomeu, dar şi un fost oficial al clubului Santos, Odilio Rodrigues Filho.

ADVERTISEMENT

Neymar scapă de orice acuzație după 10 ani de la transfer

”Parchetul spaniol a anunțat retragerea tuturor acuzațiilor împotriva lui Neymar Jr., a părinților săi, Neymar și Nadine, și a companiei N&N Consultoria. Acuzația inițială s-a bazat exclusiv pe o versiune unilaterală, venită din partea Fondului DIS.

După declarațiile tuturor părților implicate, martori și specialiști, Parchetul, în baza probelor, a retras în cele din urmă toate acuzațiile, pronunțând un verdict definitiv în această privință. Așadar, justiția spaniolă ajunge la aceeași concluzie cu FIFA și TAS, două dintre cele mai înalte organisme fotbalistice, care au recunoscut deja legalitatea transferului, printr-o hotărâre definitivă.

ADVERTISEMENT

După aproape zece ani de la transfer și fiecare tentativă defăimătoare, părtinitoare și neglijentă a acuzatorilor privați, cazul este în sfârșit închis”, se arată într-o declarație a agenției de comunicare ce îl reprezintă pe Neymar, conform Mundo Deportivo.

Fondul DIS cerea daune uriașe

Fondul DIS, deținător a 40% din drepturile jucătorului la vremea transferului, consideră că mutarea a fost subevaluată, operațiunea ridicându-se la 57,1 milioane de euro, inclusiv 40 de milioane pentru familia lui Neymar. Potrivit justiției braziliene, atacantul ar fi costat cel puțin 83 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

S-a vorbit despre faptul că Neymar și tatăl său au semnat două contracte cu Barcelona, prin care se ignora faptul că drepturile federative ale jucătorului aparțin clubului brazilian. Compania DIS a cerut daune în valoare de peste 130 de milioane de euro din această cauză.

Gruparea blaugrana a ajuns la o înţelegere cu procurorii în luna iunie 2016 şi a acceptat să plătească suma de 5,5 milioane de euro pentru a evita un proces de evaziune a taxelor fiscale din transferul lui Neymar. Judecătorul a clasat cazul în luna iunie, dar procurorul şef a redeschis procesul în septembrie.


  • Cota pentru PSG – Troyes: 1,39 este cota pentru „1 pauză / 1 final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: