News

Părintele Calistrat, acuzat că a bătut un alt bărbat: ”Mi-a rupt sprânceana de la ochi, lovitură zdrobitoare”

Părintele Calistrat e acuzat din nou de comportament violent, de data aceasta de un călugăr din Iași care a fost agresat.
24.11.2022 | 09:54
Parintele Calistrat acuzat ca a batut un alt barbat Mia rupt spranceana de la ochi lovitura zdrobitoare
Părintele Calistrat, noi acuze. Foto: Ziarul de Iași
ADVERTISEMENT

Gheorghe Carcea, cunoscut sub numele de călugăr Gherasim, susține că a fost lovit de două ori de Calistrat Chifan, iar o dată de un preot trimis de Calistrat.

Un călugăr îl acuză pe Calistrat Chifan că l-a bătut

Așadar, părintele Calistrat, cel filmat cum lovea o femeie în curtea Mănăstirii Vlădiceni, nu ar fi la prima ”ispravă” violentă. În trecut au apărut mărturii că părintele a bătut un cal până a murit.

ADVERTISEMENT

Prima întâmplare violentă a avut loc la Mănăstirea Vlădiceni, când călugărul Gherasim le-a reproșat celor de acolo că țineau mâncarea prea mult pe masă.

”Ce mi s-a întâmplat la Mănăstirea Vlădiceni nu mi s-a întâmplat nicăieri. Loviturile pe care le-am avut, zdrobitoare de la părintele Calistrat. Într-o zi, în 2018, vin în sfântul altar, la Paraclisul Sfântului Ilie în cadrul Mânăstirii Vlădiceni.

ADVERTISEMENT

Intru în altar şi acolo era mâncare foarte multă şi le spun unora dintre vieţuitori, ieromonahilor Calistrat şi Haralambie, să ia mâncarea de acolo, că dacă o lasă mai mult de o oră, două, miroase totul a mâncare şi se vor strânge fel de fel acolo. Sfântul altar este un jertfelnic a lui Dumnezeu totuşi”, rememorează Gherasim.

”Tupeul” de a le reproșa călugărilor că mâncarea miroase s-a lăsat cu o lovitură încasată în zona capului din partea preotului Haralambie, trimis de Calistrat. Mai mult, starețul mănăstirii, preotul Arsenie Butnaru, nu a avut nicio reacție în urma acestui incident.

ADVERTISEMENT

Al doilea incident a fost la scurt timp. ”Opreşte maşina cu Calistrat, se dă jos din maşină, fuge prin faţa maşinii şi mă loveşte cu pumnul în cap, de am venit jos până cu capul de toneta care este a paznicului de la poarta mănăstirii Vlădiceni. A fost o lovitură foarte zdrobitoare, am venit jos de nu am ştiut ce este cu mine”, a mai povestit Gherasim, conform Ziarul de Iași.

A treia bătaie încasată a fost după o altă întâlnire la mănăstire. ”În timpul acesta vine părintele Calistrat la mine şi spune: haideţi să mergem până la părintele stareţ, iar eu nu ştiam de ce. Am spus hai să mergem, şi pe alee, când mergeam spre stăreţie, s-a întors şi m-a lovit peste cap, o lovitură foarte zdrobitoare, am venit jos de nu am ştiut ce este cu mine, mi-a rupt sprânceana de la ochi că am venit şi peste bordură şi trandafirii de acolo.

ADVERTISEMENT

M-am ridicat şi m-am dus la spital, apoi părintele Arsenie stătea şi nu spunea absolut nimic. În clipa aceea i-am spus că merg la Înaltpreasfinţit şi îi spun”, a completat Gherasim.

ADVERTISEMENT