News

Părintele Necula, mesaj emoționant înainte de Paște: ”Îi rog să rămână în case. Nu din frica morţii, ci pentru că îşi iubesc viaţa”

16.04.2020 | 17:21
Parintele Necula mesaj emotionant inainte de Paste Ii rog sa ramana in case Nu din frica mortii ci pentru ca isi iubesc viata
ADVERTISEMENT

Părintele Constantin Necula a avut un mesaj emoționant înainte de Paște și i-a rugat pe credincioși să rămână acasă pentru a putea trece cu bine peste perioada grea provocată de pandemia de coronavirus.

Părintele Necula, mesaj emoționant înainte de Paște

Chiar înainte de Sfintele Sărbători de Paște, părintele Necula a transmis un mesaj de suflet pentru enoriași și consideră că multe decizii luate de autorități erau inevitabile.

ADVERTISEMENT

”E o perioadă în care ne smerește lipsa efortului și a tensiunii de altă dată. Sunt închise locașurile, dar munca pastorală este deschisă. Nu e greu, dar nici ușor”, a declarat preotul sibian pentru Tribuna.

Prelatul consideră că e normal ca enoriașii să fie afectați de măsurile de restricție, dar crede că perioada prin care trecem nu este una de normalitate și avem de învățat foarte mult din această provocare.

ADVERTISEMENT

”Nădăjduim că nu e liniștea dinaintea furtunii, ci liniștea care evită furtuna”

”Îi rog să rămână în case. Nu din frica morții, ci pentru că-și iubesc viața. Îndrăznesc să cred că își iubesc Biserica. Pentru că-și iubesc părinții, familia și Patriarhul, pe arhierei și preoții parohi, pentru că-și iubesc rădăcina străbună a bunului simț”, a continuat părintele.

Preotul spune că Învierea de anul acesta are cu sine și conotația unui post dublat de carantină. Un soi de sihăstrie împreună cu aceia pe care-i iubim și ne sunt familie. Inclusiv prin asumarea distanței sociale, pentru protejarea celor mai în vârstă.

ADVERTISEMENT

”Cumințenia spațiului bisericii este des agresată de necumințenia oamenilor. Nu poate să-ți pară rău că e liniște. Nădăjduim că nu e liniștea dinaintea furtunii, ci liniștea care evită furtuna. Sper ca oamenii să-și hrănească liniștea din liniștea Bisericii”, a conchis părintele Necula.

Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat că slujbele religioase se vor oficia cu respectarea îndrumărilor BOR şi fără participarea credincioșilor în incinta, sau în curtea lăcaşurilor de cult și a spus și cum pot primi românii Lumina și anafură de Paște 2020.

ADVERTISEMENT

Într-un context extrem de dificil pentru Biserica Ortodoxă și pentru creștini din România, Patriarhul Daniel transmite un mesaj în Pastorala de Paște în care cere tuturor să aibă încredere că pandemia de coronavirus poate fi învinsă.

ADVERTISEMENT