News

Părinți din Vaslui, reținuți după ce și-au bătut copiii. Doi dintre ei au ajuns la spital

Doi copii din Vaslui au ajuns în spital după ce au fost loviți de părinți. Unul dintre micuți are rupțură de splină. Adulții au fost reținuți
28.10.2023 | 15:47
Parinti din Vaslui retinuti dupa ce siau batut copiii Doi dintre ei au ajuns la spital
Părinții copiilor au fost reținuți Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Copiii, în vârstă de 5, respectiv 3 ani ar fi fost agresați în timpul unui conflict între părinți. Băiatul de cinci ani are nevoie de aproximativ 40-45 de zile de îngriji medicale, iar un alt copil, de trei ani, de 2-3 zile de spitalizare.

Părinți din Vaslui, reținuți după ce și-au băgat copiii în spital

Polițiștii au demarat cercetările după ce un băiețel de cinci ani a ajuns la spital cu ruptură de splină. Autoritățile ar fi fost sesizate de un cadru didactic, care a observat urmele de violență pe corpul copilului, relatează Agerpres.

ADVERTISEMENT

”Secţia 8 Poliţie Rurală Iana, din cadrul Poliţiei Municipiului Bârlad, a fost sesizată de către un cadru didactic din cadrul unei unităţi de învăţământ din comuna Voineşti, cu privire la faptul că, un minor de 5 ani prezintă vătămări specifice unei agresiuni.

Minorul a fost transportat la Spitalul Municipal Bârlad pentru evaluare şi acordarea de îngrijiri medicale, ulterior fiind transferat la o unitate medicală din municipiul Vaslui.

ADVERTISEMENT

Faţă de un bărbat de 43 de ani, tatăl minorului, a fost emis un ordin de protecţie provizoriu, pe o perioadă de 5 zile.

În cauză sunt efectuate cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului sesizat şi dispunerea măsurilor legale, fiind deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie”, a declarat la acel moment purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

ADVERTISEMENT

Băiatul de 5 ani a fost operat

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, copilul a fost supus unei intervenţii chirurgicale şi se află în continuare sub supraveghere medicală.

”Pacientul, un băiat în vârstă de cinci ani, prezenta o ruptură de splină şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale în unitatea noastră. Din fericire, nu a fost necesară îndepărtarea organului.

ADVERTISEMENT

Copilul a fost detubat în cursul zilei de joi, se află în continuare internat în Secţia Anestezie Terapie Intensivă, este stabil şi va rămâne în continuare sub monitorizare”, a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, Laura Ionescu.

Odată cu avansarea cercetărilor, polițiștii au stabilit că vinovați de agresiune sunt ambii părinți. În timpul unei altercații dintre ei, părinții și-ar fi lovit și doi dintre cei trei copii, relatează Monitorul de Vaslui.

”În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii din Iana au stabilit că, în noaptea de 24 spre 25 octombrie 2023, pe fondul unei stări conflictuale spontane şi a unei altercaţii între cei doi concubini, doi dintre copiii familiei, băieţi, în vârstă de 5 şi 3 ani, ar fi fost agresaţi, fiind loviţi peste corp de către ambele persoane cercetate.

Ca urmare a agresiunii, minorul de 5 ani a suferit leziuni traumatice care vor necesita 40-45 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare iar cel de 3 ani a suferit leziuni traumatice care vor necesita 2-3 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Cu privire la situaţia minorilor a fost sesizată Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Copilului Vaslui, cei trei urmând a fi securizaţi în vederea evaluării şi consilierii”, a precizat Bogdan Gheorghiţă.

Părinții copiilor urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unor măsuri preventive.

ADVERTISEMENT
Tags: