Sport

Parma și-a găsit antrenor. Vine de la Manchester City să-i pregătească pe Man și Mihăilă

Parma își schimbă antrenorul după retrogradarea în Serie B. După o experiență la echipa U23 a lui Manchester City, Enzo Maresca vine să-i pregătească pe Man și Mihăilă.
27.05.2021 | 18:28
Parma sia gasit antrenor Vine de la Manchester City sai pregateasca pe Man si Mihaila
Enzo Maresca este noul antrenor al Parmei lui Man și Mihăilă. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dennis Man și Valentin Mihăilă se pregătesc să intre într-o nouă eră la Parma. După demiterea lui Roberto D’Aversa, care i-a retrogradat în Serie B, „cruciații” vor forța revenirea pe prima scenă a fotbalului italian alături de Enzo Maresca.

În vârstă de 41 de ani, acesta se va afla astfel la prima experiență în calitate de antrenor principal la nivel de seniori, după ce a făcut parte din staff-ul unor echipe precum Ascoli, Sevilla sau West Ham și a condus formația U23 a lui Manchester City, cucerind titlul de campion, cu 14 puncte în fața rivalei Chelsea.

ADVERTISEMENT

Va fi un antrenor senzațional, sunt încântat de jocul acestei echipe!”, spunea Pep Guardiola, impresionat de parcursul său pe banca tehnică a micilor „cetățeni”.

Enzo Maresca este noul antrenor al Parmei lui Man și Mihăilă

Suntem încântați să vă anunțăm că Enzo Maresca este noul antrenor al echipei noastre. Președintele Kyle Krause și toți cei de la Parma Calcio doresc să-i ureze succes în această nouă experiență”, se arată în comunicatul transmis cu puțin timp în urmă de reprezentanții Parmei.

ADVERTISEMENT

Deși a fost dorit în prima ligă italiană, la Sampdoria, în locul legendarului Claudio Ranieri, tânărul tehnician a ales să li se alăture „cruciaților” în lupta pentru promovare. Ca fotbalist, acesta a evoluat pentru echipe mari ale fotbalului european, precum Juventus, Fiorentina și Sevilla.

Lăudat de presa italiană, Valentin Mihăilă și-a decis viitorul: rămâne la Parma

În altă ordine de idei, chiar dacă echipa a retrogradat, presa locală nu poate trece cu vederea evoluțiile bune ale lui Valentin Mihăilă în sezonul recent încheiat. „Lumina din întuneric, talentul de la Parma e românesc”, este titlul articolului dedicat tânărului internațional român.

ADVERTISEMENT

La mijlocul stagiunii, cu siguranță a fost cel mai bun dintre ducali în ceea ce privește performanța, chiar dacă, paradoxal, momentul său de vârf coincide cu sosirea lui D’Aversa și cu sfârșitul speranțelor de a rămâne în Serie A”, au remarcat cei de la Parma Live, oferindu-i nota 6,23.

Cele patru goluri și două pase decisive reușite în tricoul „cruciaților” l-au adus în atenția cluburilor din Serie A, dar tânărului internațional român nu-i stă gândul la plecare, mai ales că este încă sub contract.

ADVERTISEMENT

S-a acumulat oboseală după meciurile naţionalei. Habar n-am de oferte, habar n-am ce se va întâmpla. Normal, am contract cu Parma şi vom juca în Serie B (n.r. el şi Dennis Man).

Trebuie să promovăm. Trebuie să ne facem datoria. Ne-am dori să continuăm în Serie A, dar trebuie să continuăm în Serie B. Am jucat, am marcat, am debutat la naţională. Deci s-au întâmplat nişte lucruri mari.

Lucrurile au mers mult mai bine după ce a venit şi Dennis Man. Dacă eşti talentat la fotbal, începi să vorbeşti cu ei despre meciuri. În vestiar ne spuneau că toţi am intrat în asta şi trebuie s-o scoatem la capăt”, a declarat Valentin Mihăilă.

ADVERTISEMENT
Tags: