Life

Parolele pe care să nu le folosești niciodată. Hackerii le cunosc cel mai bine și pot intra în conturile tale

Tu știi care sunt parolele pe care să nu le folosești niciodată? Există nouă parole pe care hackerii le accesează cel mai ușor.
12.07.2023 | 12:19
Parolele pe care sa nu le folosesti niciodata Hackerii le cunosc cel mai bine si pot intra in conturile tale
Parolele pe care să nu le folosești niciodată. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Tu știi care sunt parolele pe care să nu le folosești niciodată? Hackerii pot avea acces rapid la contul tău de pe rețelele de socializare, ori la serviciile bancare pe acre le folosești. Iar numeroase persoane au căzut deja în această capcană.

Parolele pe care să nu le folosești niciodată

Consilierii NetVoucherCodes.co.uk au vorbit despre parolele pe care nu trebuie să le folosești niciodată. Acestea nu trebuie să conțină nume de animale, nume de familie, ori numerele unor străzi.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, specialiștii ne spun să optăm pentru o parolă sigură de cel puțin opt caractere, folosind o combinație de litere majuscule și minuscule, simboluri și numere. Numeroși britanici au pierdut mai bine de 1,2 miliarde de lire sterline din cauza hackerilor.

“În momentul în care cineva a aflat una dintre parolele dvs. parole, este mai mult ca sigur că va viza restul conturilor, în special aplicațiile bancare. Hackerii pot încerca să se conecteze la e-mailul dvs. și să schimbe parolele tuturor conturilor dvs., oferindu-le acces complet la informațiile dvs.”, dezvăluie John Stirzaker, expert în materie de consum la NetVoucherCode.

ADVERTISEMENT

Și totuși care sunt parolele pe care nu trebuie să le folosești niciodată?. Există nouă tipuri de parole care te pot expune în fața fraudelor online. De asemenea, experții explică și cele mai frecvente greșeli când vine vorba de parolele noastre.

În primul rând, aceleași parole pentru fiecare cont nu trebuie să existe. În cazul în care un hacker sparge o parolă și o folosește pentru toate celelalte conturi, acesta va avea acces total la informațiile și, eventual, la datele bancare.

ADVERTISEMENT

Cum pot avea hackerii acces la dispozitivul tău

Nici numele animalului tău nu este unul sigur. Dacă ai poze cu animale de companie pe rețelele de socializare, un potențial hacker poate testa numele atunci când intră în contul tău, arată The Mirror.

În niciun caz nu utiliza cuvântul “parolă” sau ceva de genul “parola 1”. Acesta este, de obicei, primul pas pe care infractorii online îl vor testa. Iar o altă greșeală frecventă este utilizarea numărului ”1”

ADVERTISEMENT

Dacă ți-ai schimbat parola după ce ai observat o încercare neobișnuită de conectare la contul tău, nu pune pur și simplu un “1” după parolă. Mai departe, un hacker ar putea testa acest lucru. Astfel, cea mai bună alegere este să o schimbi total.

Numele de familie este una dintre parolele pe care nu trebuie să le folosești niciodată. Iar asta e valabil inclusiv în cazul în care vrei să te bazezi pe caractere speciale. Este un cod ușor de prezis pentru hackeri și le va permite acestora să îți acceseze mai repede informațiile.

Modele evidente, cum ar fi 1,2,3,4 trebuie și ele evitate, tocmai din acest motiv, evită să le utilizezi.  Și nici o parolă doar cu majuscule nu te va ajuta prea mult. Sursa citată spune că a avea majuscule în parolă întărește protecția acesteia împotriva escrocilor.

Chiar și așa, pur și simplu faptul de a avea totul în majuscule o face mai slabă. Recomandat este ca o parolă să conțină atât majuscule cât și litere mici, combinate, pentru a putea fi mai sigură.

ADVERTISEMENT
Tags:
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Transfăgărăşanul în 2024 trasee, obiective turtistice, atracţii
Transfăgărăşanul în 2024 trasee, obiective turtistice, atracţii
Irinel Columbeanu a ajuns în sapă de lemn, uitat într-un azil, iar fiica...
Irinel Columbeanu a ajuns în sapă de lemn, uitat într-un azil, iar fiica lui a provocat un moment uluitor în România
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Vila lui Ceaușescu, scoasă la vânzare. Prețul e incredibil de mic
Vila lui Ceaușescu, scoasă la vânzare. Prețul e incredibil de mic
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în...
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în locul lui Moni! Cum au reacționat Iri și Irinuca? FOTO