News

Partidul lui Șoșoacă, acuzații grave la adresa unui politician PNL. „Solicit autorităților să investigheze corect”. Suspectul, sub control judiciar. Update

Vicepreședintele filialei SOS România din Sibiu susține că a fost lovit intenționat cu mașina de un politician PNL în timp ce strângea semnături în Avrig.
16.04.2024 | 11:43
Partidul lui Sosoaca acuzatii grave la adresa unui politician PNL Solicit autoritatilor sa investigheze corect Suspectul sub control judiciar Update
Un politician din partidul Dianei Șoșoacă susține că a fost lovit intenționat cu mașina de un rival de la PNL Sursa foto: Sibiu Independent / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
16-04-2024
08:43

Șoferul băut, sub control judiciar. PNL spune că nu este membru al partidului liberal

Șoferul implicat în incident a fost pus de magistrați sub control judiciar. PNL a negat că acesta ar avea vreo legătură cu partidul liberal.

Magistrații de la Judecătoria Avrig au dispus marți dimineață plasarea bărbatului de 39 de ani sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

El va fi cercetat pentru lovire sau alte violențe, dar și pentru conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice. Când a fost testat de oamenii legii acesta avea o alcoolemie de 1,3mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma incidentului, Gabriel Oprișcan s-a ales cu mai multe contuzii. Potrivit medicilor de la Spitalul Județean din Sibiu, rănile nu erau grave, așa că marți dimineață a fost lăsat să plece acasă.

 

Gabriel Oprişcan, liderul organizației Avrig a Partidului SOS România și vicepreședintele Filialei Județene Sibiu, ar fi fost lovit intenționat cu autovehiculul de Nicolae Constantin, membru PNL.

Partidul lui Șoșoacă, acuzații grave la adresa unui politician PNL

Incidentul s-a petrecut duminică, în Avrig, unde Gabriel Oprișcan strângea semnături pentru candidaturile Partidului SOS România.

ADVERTISEMENT

Șoferul s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice și ar fi plecat de la locul faptei fără să anunțe Poliția sau să verifice starea victimei, susțin victima și martorii, citați de publicația locală Sibiu Independent.

Potrivit aceleiași surse, la originea incidentului ar fi o dispută de natură politică. Șoferul l-ar fi luat pe capotă pe rivalul său politic și și-ar fi continuat deplasarea mai bine de 100 de metri.

ADVERTISEMENT

Politicianul SOS România susține că ar fi primit mai multe amenințări de pe numere private de telefon și își simte viața amenințată. Acesta a anunțat incidentul la 112 iar un echipaj ISU l-a transportat la spital. La fața locului a ajuns și Polița. Șoferul a fost identificat de polițiști.

„Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, privind un eveniment care s-a produs în orașul Avrig, din județul Sibiu, Compartimentul Relații Publice din cadrul IPJ Sibiu este abilitat să comunice următoarele:

ADVERTISEMENT

La data de 14 aprilie, în jurul orei 17.30, în urma unui apel 112, un bărbat a sesizat faptul că o persoană cunoscută l-ar fi agresat, pe o stradă din orașul Avrig, în sensul ca l-ar fi acroșat cu autoturismul, cu intenție, acesta fiind pieton în acel moment.

În urma cercetările și verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în fapt, s-ar fi produs un conflict spontan între cei doi localnici, ambii fiind identificați.

ADVERTISEMENT

La nivelul Poliției Orașului Avrig, la data de 14.04.2024 s-a deschis un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

În această dimineață, în urma extinderii cercetărilor și cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autoturism sub influența băutorilor alcoolice, una dintre cele 2 persoane implicate în conflict, respectiv un bărbat în vârstă de 39 de ani, a fost reținută pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Sibiu, urmând a fi prezentată parchetului cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, a informat IPJ Sibiu.

Diana Șoșoacă acuză o „tentativă de omor”

Președintele SOS România, Diana Șoșoacă susține că Gabriel Oprişcan a fost lovit în mod direct și intenționat de reprezentantul PNL, fiind vorba de o tentativă de omor.

„În urma acestei agresiuni cu intenții criminale, Gabriel Oprişcan a fost transportat de SMURD în stare gravă, fiind supus unei investigații medicale complexe.

Atacul s-a petrecut pe strada principală din Avrig, în văzul tuturor, iar Gabriel Oprișcan a fost agresat pentru că strângea semnături pentru Partidul S.O.S. România la alegerile locale.

Atacul a avut loc după mai multe ameninţări verbale din partea lui Nicolae Constantin, menite să descurajeze victima să mai strângă semnături pentru partidul S.O.S. România.

Acest atac direct se înscrie în seria atacurilor la adresa Partidului S.O.S. România, foarte multe dintre corturile pentru strângere de semnături ale partidului fiind vandalizate, incidente care au fost raportate Poliţiei, doar că Poliția nu a găsit vinovaţii.

Atacurile la adresa Partidului S.O.S. România nu se mai limitează la ameninţări şi atacuri la bunurile partidului, ci au trecut la următorul nivel, cu atacuri la adresa integrității fizice a membrilor S.O.S. România.

Solicit autorităților române să iasă din logica ordinelor politice şi să investigheze corect acest atac care reprezintă o tentativă de omor și care arată încercarea PNL de a împiedica exercitarea drepturilor electorale, de a intimida şi de a speria susţinătorii partidului S.O.S. România.

PNL a devenit partidul criminalilor şi îşi trimite membrii să omoare efectiv reprezentanții Partidului S.O.S. România.

Solicit o reacție imediată din partea liderilor acestui partid, să anunțe dacă își asumă asemenea acțiuni criminale. Cine este acum partid extremist? Nu cumva PNL-ul care se dedă la asemenea tentative de omor?”, a declarat Diana Șoșoacă, citată de BZI.

ADVERTISEMENT