News

Pasajul Unirii va fi închis din nou. Tunelul intră într-un proces de igienizare

Autoritățile curăță și igienizează Pasajul Unirii. Circulația în tunelul din centrul Capitalei va fi restricționată timp de două nopți la rând
15.02.2024 | 18:47
Pasajul Unirii va fi inchis din nou Tunelul intra intrun proces de igienizare
Pasajul Unirii vai fi restricționat pentru lucrări de igienizare două nopți la rând. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pasajul Unirii intră la igienizare două nopți la rând. Șoferii vor avea de suferit, după ce circulația din Capitală va fi îngreunată de restricțiile de trafic impuse.

Pasajul Unirii se închide temporar pentru igienizare

Circulația autovehiculelor prin Pasajul Unirii va fi limitată în nopțile de joi spre vineri și vineri spre sâmbătă, între orele 23:00 și 05:30, pentru a permite desfășurarea activităților de curățenie și igienizare a tunelului rutier.

ADVERTISEMENT

Conform unui anunț emis de Primăria Sectorului 5 și transmis pentru Agerpres, operațiunile de igienizare vor avea loc în noaptea de joi spre vineri pe sensul de mers dinspre Bulevardul Dimitrie Cantemir către Piața Universității.

În timp ce, în noaptea de vineri spre sâmbătă, aceste activități se vor desfășura pe sensul dinspre Piața Universității către Bulevardul Dimitrie Cantemir.

ADVERTISEMENT

Zona va fi marcată corespunzător, utilizând balize și garduri direcționale, iar șoferii sunt rugați să respecte semnalizările și indicațiile oferite de polițiștii rutieri.

Traficul din Capitală ar putea fi îngreunat

Nu este prima dată când s-au impus restricții de trafic în Pasajul Unirii. În 2022, tunelul a fost închis două luni şi două săptămâni pentru lucrări de consolidare și renovare. Acesta a fost redeschis în data de 3 septembrie 2022.

ADVERTISEMENT

Haosul din trafic ar putea reveni pentru șoferii bucureșteni, după ce primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a anunţat de curând că vor începe lucrările de reconstruire totală a planşeului Unirii din care face parte și Pasajul Unirii

Acest lucru este necesar, spun autoritățile, întrucât planşeul Unirii necesită reparații urgente fiind vechi de aproape 100 de ani. Planșeul susţine cea mai mare parte din Piaţa Unirii şi este încadrat într-un grad mare de risc, anume clasa tehnică IV – nesatisfăcător, din cinci posibile.

ADVERTISEMENT

Condițiile în care se va reface Pasajul Unirii ar presupune ca toate elementele noi, care au fost montate la reabilitare să fie date jos pentru o a se realiza o altă etapă de consolidare. Lucrările de consolidare ale Planșeului Unirii vor beneficia de 800 de milioane de lei, bani alocați de Guvernul României.

ADVERTISEMENT