Life

Pasărea bizară care i-a speriat până și pe cercetători. Are un cântec ciudat și a generat mari controverse

Pasărea ciudată care i-a uimit inclusiv pe cercetători. Este descrisă ca fiind neobișnuită datorită sunetelor pe care le scoate.
17.11.2023 | 18:32
Pasarea bizara care ia speriat pana si pe cercetatori Are un cantec ciudat si a generat mari controverse
Pasărea ciudată care i-a uimit inclusiv pe cercetători. Este descrisă ca fiind neobișnuită datorită sunetelor pe care le scoate. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Pasărea bizară care i-a speriat până și pe cercetătorii din lumea întreagă. Are un cântec ciudat și a generat mari controverse în urma unei campanii lansate recent de un comediant de origine britanico-americană.

Pasărea ciudată care i-a uimit inclusiv pe cercetători. Este descrisă ca fiind neobișnuită datorită sunetelor pe care le scoate

Pasărea ciudată care i-a uimit inclusiv pe cercetători. Este descrisă ca fiind neobișnuită datorită sunetelor pe care le scoate și care sunt asemănate cu un fel de mormăit, mârâit și lătrat surprinzător pentru multă lume.

ADVERTISEMENT

În plus, este cunoscută pentru ritualurile sale de împerechere bizare, care sunt cunoscute drept „dansurile buruienilor”. Aceste spectacole sunt perfect sincronizate. Înaripata are un penaj alb-negru uimitor.

Mai exact, este vorba de Puteketeke sau Grebul mare care a fost desemnată Pasărea Secolului în Noua Zeelandă. Decizia a fost luată în competiția Pasărea Anului, care a fost în anul 2023 redenumită ca și Pasărea Secolului.

ADVERTISEMENT

Hotărârea aceasta a avut rolul de a marca centenarul organizației de mediu Forest & Bird. Acesta este un eveniment anual în care participanții își aleg pasărea preferată din Noua Zeelandă, însă de data asta evenimentul a trecut prin mai multe controverse.

Puteketeke, Pasărea Secolului în Noua Zeelandă
Puteketeke, desemnată Pasărea Secolului în Noua Zeelandă. Sursa foto: npr.org

Pasărea Secolului în Noua Zeelandă, anunțată cu o întârziere de 2 zile

Comediantul John Oliver a luat sub aripa sa această pasăre ciudată, care a primit în cele din urmă un număr record de voturi. Prezentatorul a discutat în emisiunea sa despre Puteketeke și i-a îndemnat pe oameni să o voteze.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, a apărut în show-ul The Tonight Show alături de Jimmy Fallon pentru a promova pasărea. Comediantul a venit în platou într-un costum de Puteketeke pentru a avea mai mari șanse de câștig în acest sens.

Ulterior, comediantul a amplasat bannere de promovare în diverse Capitale pentru a atrage atenția asupra acestei specii. Multe dintre aceste panouri au apărut în Japonia, Franța, Marea Britanie, India și statul american Wisconsin.

ADVERTISEMENT

Pasărea Secolului în Noua Zeelandă a fost anunțată cu o întârziere de 2 zile datorită unui număr record de voturi, peste 350.000 care au venit din 195 de țări. Acest lucru a dus la o defecțiune a sistemului de verificare a voturilor.

Jurnaliștii de la The Guardian au dezvăluit că din totalul de voturi 290.374 au mers către Puteketeke. Voturile de anul acesta au fost unele impresionante în condițiile în care până acum competiția atingea în jud de 60.000 de voturi.

Puteketeke, Pasărea Secolului în Noua Zeelandă

„Am anticipat oarecum controversa, dar nu am prevăzut o astfel de amploare. Ne bucurăm să vedem valul de pasiune, creativitate și dezbatere pe care această campanie l-a generat”, a declarat Nicola Toki, directorul executiv Forest & Bird, mai arată sursa citată.

Pe de altă parte, au existat și persoane care au condamnat această practică a comediantului John Oliver. Oamenii au fost îndemnați să se implice și să voteze și alte specii din competiție, cum ar fi: papagalul kakapo și pasărea națională, kiwi.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a...
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a asistat la Roma VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe...
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: Incredibil de frumoasă!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Inteligența Artificială schimbă Codul Rutier. Șoferii vor circula după noi reguli
Inteligența Artificială schimbă Codul Rutier. Șoferii vor circula după noi reguli
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie...
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie în următoarele zile
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie