News

Patriarhul Daniel, decorat cu cea mai înaltă distincție. Președintele i-a acordat Ordinul Național “Steaua României”. Video

Patriarhul Daniel, decorat cu cea mai înaltă distincție. Klaus Iohannis i-a acordat Ordinul Național "Steaua României" în grad de Colan
22.07.2021 | 17:59
Patriarhul Daniel decorat cu cea mai inalta distinctie Presedintele ia acordat Ordinul National Steaua Romaniei Video
ADVERTISEMENT

Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a fost decorat de președintele țării, Klaus Iohannis.

Liderul de la Cotroceni i-a acordat acestuia Ordinul Național „Steaua României” în grad de Colan, cea mai înaltă distincție a statului român.

ADVERTISEMENT

Patriarhul Daniel, decorat cu cea mai înaltă distincție. Președintele i-a acordat Ordinul Național “Steaua României” în grad de Colan

„Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru contribuția excepțională la călăuzirea activității pastorale, misionare, culturale, sociale şi filantropice a Bisericii Ortodoxe Române, în ţară și în diaspora, pentru sporirea binelui comun prin cultivarea dialogului interconfesional şi interreligios, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Colan Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române,” se arată pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Preafericitul Daniel a împlinit 70 de ani. La ceremonia de decorare au participat și președintele Senatului, Anca Dragu, premierul Florin Citu și președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

„Cu prilejul împlinirii vârstei de 70 de ani, vă felicit, Preafericirea Voastră, și am bucuria să vă acord cea mai înaltă decorație a statului român, Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Colan. Vă urez la mulți ani, sănătate, rodnicie în misiunea pastorală și în săvârșirea binelui comun,” a spus Iohannis.

Acesta a mai transmis că sunt apreciate implicarea în dezvoltarea dialogului interconfesional și interreligios, în plan național și internațional și prezența activă a Bisericii Ortodoxe Române în cadrul dezbaterilor despre libertatea religioasă și relația dintre state și Culte.

ADVERTISEMENT

„Preafericirea Voastră, ați adus o contribuție importantă la afirmarea Bisericii Ortodoxe Române ca important partener de dialog al statului român pentru consolidarea societății noastre democratice – o societate a libertății de conștiință, deschisă dialogului și îmbrățișând valorile comune ale solidarității, carității și iubirii aproapelui,” a spus Iohannis.

Prefericitul Daniel, felicitat de președinte

Ordinul Național "Steaua României" în grad de Colan
Ordinul Național “Steaua României” în grad de Colan
Sursa foto: Presidency.ro

 

„Vreau să vă felicit pentru exemplul de echilibru și înțelepciune pe care îl oferiți în domeniul extrem de sensibil al relației dintre Culte, precum și dintre acestea și autoritățile Statului, și să vă urez ca și pe viitor Biserica Ortodoxă Română să se manifeste în apărarea și promovarea acestui model de relații!”, a mai adăugat președintele.

ADVERTISEMENT

Preafericitului Părinte Daniel a explicat că primește decorație ca semn de apreciere, nu doar a activității sale ca patriarh, ci ca o onoare pentru întreaga Biserică Ortodoxă Română.

Acesta i-a mulțumit președintelui pentru aprecierea muncii pe care a depus-o BOR, amintind de eforturile făcute pentru românii din diaspora și pentru comunitățile acestora.

Patriarhul a precizat că Biserica este partenea socială a statului. Explicând că, astfel, se asigură cooperarea, coresponsabilitatea,  armonia și pacea între cetățenii României.

ADVERTISEMENT