ADVERTISEMENT
News

Patriarhul Daniel, semnal pro vaccinare? Ce a declarat la slujba de Înviere

Autor: Alexandru Năstase | 02.05.2021 | 10:17
Patriarhul Daniel, semnal pro vaccinare? Ce a declarat la slujba de Înviere
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel susține campania de vaccinare. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Patriarhul Daniel nu a ezitat o clipă și pare că a transmis un semnal pro vaccinare. Acesta a transmis că este încurajatoare prezenţa credincioşilor la ceremonia coborârii Sfintei Lumini de la Ierusalim.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, Înaltul Prelat a subliniat că anul trecut au participat la acest eveniment doar clericii și că relaxarea a fost posibilă acum datorită vaccinării unui mare procent din populaţia Israelului.

Lucrul acesta este și un pas spre o posibilă redeschidere a pelerinajelor, a mai spus Patriarhul care a încurajat vaccinarea.

Patriarhul Daniel, semnal pro vaccinare

Acesta a anunțat că din 23 mai ar putea fi reluate pelerinajele la Locurile Sfinte pentru pelerini, ”de preferinţă pelerini vaccinaţi”.

ADVERTISEMENT

“Anul acesta, 2.500 de persoane au fost lăsate să intre în Basilica Sfântului Mormânt, în Biserica Mare.

Şi s-a văzut bucuria credincioşilor prezenţi, printre care şi părintele arhimandrit Teofil Anăsătosoaie, ca reprezentant al Patriarhiei Române. (…)

Deci, această binecuvântare este o încurajare pentru noi. Şi a fost posibil acest eveniment anul acesta mai uşor şi anume intrarea şi multor credincioşi pelerini în Biserica Sfântului Mormânt şi datorită faptului că în Israel, ca urmare a vaccinării unui procent foarte mare din populaţie, s-au relaxat măsurile sau restricţiile impuse anul trecut”, a spus Patriarhul la ceremonia de primire a Sfintei Lumini pe Colina Bucuriei de la Catedrala Patriarhală.

ADVERTISEMENT

“Începând cu 23 mai, sperăm şi noi să putem trimite din nou grupuri de pelerini, desigur, de preferinţă pelerinii vaccinaţi, care să reia vizitele, pelerinajele în Locurile Sfinte.

Ne rugăm Preasfintei Treimi ca să ne învrednicească să ne bucurăm din nou de pelerinajele în Locurile Sfinte din Ţara Sfântă, dar şi aici la noi acasă să fim mai aproape unii de alţii şi să putem să mulţumim mai mult lui Dumnezeu pentru darul vieţii şi pentru darul sănătăţii.

ADVERTISEMENT

Pentru că această pandemie, această molimă universală ne-a arătat cât de mult depindem noi de darul vieţii şi al sănătăţii, care vin de la Dumnezeu, dar pe care noi trebuie să le protejăm şi să le cultivăm”, a mai spus Patriarhul Daniel.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!