Sporturi

Patrick Mouratoglou, declaraţii în premieră despre finala Serena – Halep de la Wimbledon: ”Simona a prins încredere când a văzut ce are dincolo de fileu”

06.03.2020 | 18:58
Patrick Mouratoglou declaratii in premiera despre finala Serena  Halep de la Wimbledon Simona a prins incredere cand a vazut ce are dincolo de fileu
Patrick Mouratoglou, declaraţii în premieră despre finala Serena - Halep de la Wimbledon: ”Simona a prins încredere când a văzut ce are dincolo de fileu”. Sursa foto: profimediaimages.ro
ADVERTISEMENT

În urmă cu mai puțin de un an de zile, pe iarba de la Wimbledon, Simona Halep reușea un meci de senzație în finala Grand Slam-ului londonez și o învingea pe Serena Williams cu un sec 6-2, 6-2. Antrenorul Serenei, Patrick Mouratoglou, a oferit în aceste zile o declarație în care explică de ce a pierdut eleva sa meciul cu Simona.

Patrick Mouratoglou, declaraţii despre finala Serena – Halep de la Wimbledon

Într-o analiză pentru site-ul Tennis Head, Patrick Mouratoglou vorbește, printre altele, despre obiectivele Serenei Williams în circuitul WTA, dar și despre ultimul sezon și bătăliile duse de eleva sa la marile turnee.

ADVERTISEMENT

Mouratoglou nu putea evita subiectul finalei de la Wimbledon 2019, una în care Serena a fost pur și simplu distrusă de Halep. La câteva luni distanță de la acel meci, Patrick Mouratoglou a făcut o analiză extinsă a finalei pe care Simona Halep a câștigat-o contra elevei sale.

În opinia celebrului antrenor, toate adversarele Serenei Williams din ultimele patru finale de Mare Șlem au avut un mare avantaj, dat fiind faptul că intrau pe teren cu gândul că nu au nimic de pierdut.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește meciul Halep – Serena din ultimul act de la Wimbledon, Mouratoglou spune că succesul româncei s-a datorat formei în care se afla eleva sa.

”Probabil că Simona Halep nu se aștepta niciodată să joace pentru titlul de la Wimbledon și a intrat în finală fiind conștientă că a pierdut nouă din ultimele 10 meciuri cu Serena.

ADVERTISEMENT

Atunci când nu ai nimic de pierdut într-un meci și victoria poate fi doar un bonus este ușor să fii relaxată și sa lovești mingea cu o mare libertate. De asemenea, dacă simți că adversara ta este sub presiune, te relaxezi complet.”

Mouratoglou: ”Halep a făcut un meci superb, dar a contat și când a văzut ce are dincolo de fileu”

Mouratoglou recunoaște că Halep a făcut un meci mare cu Serena, însă pune acest lucru pe seama faptului că americanca nu a jucat la capacitate maximă.

ADVERTISEMENT

Halep a făcut un meci superb în finala de la Wimbledon, a fost mult mai agresivă ca de obicei și aproape ca nu a comis greșeli, însă sunt sigur că într-o mare măsură lovea mingea atât de bine din cauza că a văzut ce are de partea cealaltă a fileului.

Când simți că adversara ta lovește mingea scurt, fără să aibă puterea ei obișnuită, încrederea ta crește. Te face să te simți mai puternică și să joci mai bine”, a mai spus Mouratoglou.

  • 55 de minute a durat finala Simona Halep – Serena Williams, 6-2, 6-2, din 2019 de la Wimbledon
ADVERTISEMENT