News

Patru cazuri noi de COVID-19, după 102 zile fără nicio infectare. Un oraş cu 1,5 milioane de locuitori intră în izolare

11.08.2020 | 18:55
Patru cazuri noi de COVID19 dupa 102 zile fara nicio infectare Un oras cu 15 milioane de locuitori intra in izolare
ADVERTISEMENT

Noua Zeelandă a înregistrat azi patru cazuri noi de COVID-19, după 102 zile fără nicio infecție. Auckland a intrat în izolare totală.

Premierul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, a anunțat marți că orașul cu cea mai mare populație, Auckland, va intra în carantină, după ce au fost descoperite 4 cazuri noi de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Noua Zeelandă trece la nivelul 2 de alertă. Acesta presupune purtarea măștii în zonele aglomerate. Totul s-a întamplat la doar o saptămâna după ce Noua Zeelandă sărbătorise 100 de zile fără niciun caz nou de infecție.

Aukland intră în izolare după ce s-au înregistrat patru cazuri noi

Patru membri ai unei familii s-au infectat cu noul coronavirus. Ei nu aveau istoric de călătorie sau contact cu un caz cunoscut, informează siteul nzherald.co.nz.

ADVERTISEMENT

Aukland este orașul cu numărul cel mai mare de locuitori din Noua Zeelandă. În toată aria metropolitană locuiesc aproximativ 1,5 milioane de locuitori.

De mâine, Auckland trece la niveul 3 de alertă, pentru 3 zile. Astfel că locuitorii săi vor ieși din casă doar pentru a se aproviziona. Ei vor fi obligați să poarte masca de protecție în permanență în afara locuinței. Se vor fi închide școlile, barurile și restaurantele.

ADVERTISEMENT

„Cerem oamenilor din Auckland să rămână acasă pentru a opri răspândirea”, a declarat premierul Jacinda Ardern.

Un bărbat din Auckland, de 50 de ani, a fost testat pozitiv ieri după ce a avut simptome. Nu a avut istoric de călătorii în străinătate. El a fost testat a doua oară și astăzi. Ambele teste au fost pozitive. Alte persoane din familia sa au fost și ele testate. Trei dintre ele au primit rezultate pozitive.

ADVERTISEMENT

Cele patru cazuri confirmate nu au vreo sursă cunoscută, astfel că autoritățile se așteaptă la alte cazuri noi.

Restul țării a intrat în stare de alertă de nivel 2. Această directivă  presupune ca oamenii să poarte mască de protecție în zonele aglomerate. Adunările publice vor fi limitate la 100 de persoane.

Directorul general al sănătății, Ashley Bloomfield, a cerut ca centrele de îngrijire pentru persoanele în vârstă să oprească toate vizitele. Aceste locuri sunt cele mai vulnerabile și cele mai expuse, a mai declarat directorul general al sănătății.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: