News

Răsturnare de situație bizară în cazul copiilor ”descoperiți în viață” în junglă. Președintele Columbiei anunță că, de fapt, micuții nu au fost găsiți. Update

Patru copii au reușit să supraviețuiască fără ajutorul părinților într-o pădure amazoniană. Micuții au fost descoperiți după două săptămâni de căutări.
18.05.2023 | 23:06
Rasturnare de situatie bizara in cazul copiilor descoperiti in viata in jungla Presedintele Columbiei anunta ca de fapt micutii nu au fost gasiti Update
Patru copii au supraviețuit timp de 17 zile în junglă. Foto: Captura YouTube.
ADVERTISEMENT
18-05-2023
20:06

Copiii ”salvați” în junglă nu au fost, de fapt, găsiți

Răsturnare de situație bizară în cazul copiilor ”găsiți” în junglă. Președintele Columbiei anunță că, de fapt, micuții nu au fost găsiți. Asta, după ce anunțase că micuții au fost salvați. E neclar de ce s-a produs această încurcătură care poate fi considerată cel puțin bizară, pentru a nu folosi termeni mai duri.

”Am decis să suprim tweet-ul pentru că informaţiile furnizate nu au putut fi confirmate. Regret ceea ce s-a întâmplat”, a scris președintele, adăugând că ”forţele militare şi comunităţile indigene îşi continuă căutările neîncetat”. Așadar, micuții nu au fost momentan găsiți și nu se știe dacă mai sunt în viață.

 

 

Supraviețuirea miraculoasă într-o pădure amazoniană. Patru copii au fost descoperiți în viață după două săptămâni de căutări intense desfășurate de echipele de salvare. Anunțul a fost făcut de președintele Columbiei, Gustavo Petro. Părinții lor au decedat în urma unui accident aviatic.

Patru copiii au supraviețuit într-o junglă

“După eforturi intense de căutare din partea forţelor noastre militare, i-am găsit în viaţă pe cei patru copii care dispăruseră după prăbuşirea avionului în Guaviare. O bucurie pentru ţară”, a transmis președintele columbian.

ADVERTISEMENT

Avionul implicat în tragedie era un Cessna 206 și transporta șapte persoane atunci când a emis un semnal de urgență în urma unei defecțiuni a motorului, în dimineața zilei de 1 mai. Impactul a dus la pierderea a trei adulți, inclusiv a pilotului, ale căror corpuri au fost găsite în interiorul aeronavei.

Potrivit informațiilor preliminare furnizate de autoritatea columbiană de aviație civilă, care a coordonat operațiunile de salvare, se pare că cei patru copii au reușit să evadeze din avion și au pornit în căutarea ajutorului în pădurea tropicală.

ADVERTISEMENT

Ei au supraviețuit hrănindu-se cu fructe găsite pe drum și au construit adăposturi improvizate din vegetația junglei. Operațiunea de salvare a implicat avioane și elicoptere ale armatei și forțelor aeriene columbiene.

 

Doi copii au supraviețuit ca prin minune

Un alt caz impresionant a avut loc în Michigan, SUA, unde un băiat în vârstă de opt ani a supraviețuit două zile în pădure mâncând zăpadă. Potrivit BBC, copilul s-a rătăcit după ce a părăsit zona de camping în care se afla cu familia sa. Nante Niemi a plecat după lemne și nu s-a mai întors. Circa 150 de persoane au fost implicate în căutarea băiatului.

ADVERTISEMENT

După două zile de căutări, Nante a fost găsit de echipele de salvare. Băiatul se simțea bine și nu era stresat. Copilul a fost descoperit sub un buștean, la o distanță de trei kilometri de tabăra sa.

Băiatul a povestit că a mâncat zăpadă ca să se hidrateze. Spre fericire, copilul nu a fost atacat de animale și nu a suferit răni.  „El a înfruntat intemperiile adăpostindu-se sub un buștean, unde a fost găsit în cele din urmă”, au preciza polițiștii statului Michigan.

ADVERTISEMENT

Un miracol s-a produs în provincia Hatay din Turcia, unde un bebeluș de doar două luni a supraviețuit sub dărâmăturile unei clădiri. Cu toate că perioada critică pentru găsirea supraviețuitorilor sub ruine este de obicei de 72 de ore, acest micuț a rezistat incredibil de 128 de ore până când a fost descoperit.  Copilul a fost transportat la spital, unde a primit îngrijiri medicale.

 

 

ADVERTISEMENT
Gregorian Bivolaru, arestat la Paris. Îşi obliga victimele să plătească
Gregorian Bivolaru, arestat la Paris. Îşi obliga victimele să plătească "în natură": videochat sau munci manuale. Ţinea 26 de femei în casă
Cum a numit-o Dumitru Dragomir pe Clotilde Armand, după ce primarul Sectorului 1...
Cum a numit-o Dumitru Dragomir pe Clotilde Armand, după ce primarul Sectorului 1 i-a trimis un buldozer la hotel
Fostul căpitan din Liga 1, dezlănțuit în stradă pentru AUR: „CINE SUNTEM NOI?”...
Fostul căpitan din Liga 1, dezlănțuit în stradă pentru AUR: „CINE SUNTEM NOI?” » S-a întors în politică și îi face jocurile lui George Simion: imagini incredibile surprinse în week-end
Milionarul celebru din România care nu s-a lăsat intimidat de clanul Caran! Ce...
Milionarul celebru din România care nu s-a lăsat intimidat de clanul Caran! Ce a făcut după ce a rămas fără Bentley şi Ferrari
Lacul din România care crește continuu, interzis. De ce nimeni nu mai are...
Lacul din România care crește continuu, interzis. De ce nimeni nu mai are voie să se apropie de ape VIDEO
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit...
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit cu amărăciune: Biserica era plină de…
Mihai Gâdea cutremură toată România! Documentul prezentat în direct la Antena 3
Mihai Gâdea cutremură toată România! Documentul prezentat în direct la Antena 3
Codin Maticiuc s-a căsătorit în secret cu Ana Pandeli
Codin Maticiuc s-a căsătorit în secret cu Ana Pandeli
CUTREMURĂTOR! Trupul Ronei Hartner a ajuns în țară. Ce s-a întâmplat la aeroport!...
CUTREMURĂTOR! Trupul Ronei Hartner a ajuns în țară. Ce s-a întâmplat la aeroport! Ți se face pielea de găină!
Cum arată Bianca Drăgușanu după ce și-a făcut 'cat eyes' chirurgical. S-a filmat...
Cum arată Bianca Drăgușanu după ce și-a făcut 'cat eyes' chirurgical. S-a filmat când medicul i-a cusut pleoapele
Mărturii oribile ale victimelor lui Bivolaru au ieșit la iveală: „Îndoctrinare, sechestrare, șantaj”
Mărturii oribile ale victimelor lui Bivolaru au ieșit la iveală: „Îndoctrinare, sechestrare, șantaj”
Val de critici pentru Irinel Columbeanu. A fost aspru taxat după ce a...
Val de critici pentru Irinel Columbeanu. A fost aspru taxat după ce a părăsit azilul: „Tu te postezi ca un șmecher cu bani”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!