News

Patru copii din Ialomița, în stare gravă la spital. Mama lor i-a spălat pe cap cu insecticid

Caz extrem de grav în județul Ialomița: patru copii din Țăndărei au ajuns în stare gravă la spital, după ce mama lor i-a spălat pe cap cu insecticid.
28.08.2023 | 22:49
Patru copii din Ialomita in stare grava la spital Mama lor ia spalat pe cap cu insecticid
Patru copii din Ialomița, în stare gravă la spital. Mama lor i-a spălat pe cap cu insecticid. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

O mamă din Țăndărei a fost aproape de a-și ucide toți cei patru copii. Minorii au ajuns în stare gravă la spitalul Grigore Alexandrescu din București după ce au fost spălați pe cap cu insecticid.

Patru copii din Ialomița, în stare gravă la spital. Mama lor i-a spălat pe cap cu insecticid

Din primele informații, se pare că femeia din Ialomița a vrut să-i scape pe copii de păduchi. Pentru asta a folosit Tomoxsan, o substanță chimică folosită pentru combaterea râiei la animale, notează publicația locală Independent Online.

ADVERTISEMENT

Gestul inconștient al mamei era să-i ucidă pe toți cei patru frați din Țăndărei. Din cauza acestei substanțe, copiilor li s-a făcut rău. Imediat, s-a solicitat sprijinul Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița.

Cei patru copii au vârste cuprinse între 1 și 17 ani. Ei au prezentat vărsături și dureri de cap. Mama responsabilă de această situație le-a spus medicilor că a utilizat respectiva substanță chimică deoarece copiii aveau păduchi.

ADVERTISEMENT

Rând pe rând, toți cei patru copii din județul Ialomița au fost transportați de urgență la spitalul de copii Grigore Alexandrescu din București. Cel mai mic este într-o stare mai gravă.

A fost necesară intervenția elicopterului SMURD în acest caz

Presa locală mai notează că primii care au ajuns la Spitalul Orășenesc Țăndărei au fost copiii în vârstă de 1 ani și 4 ani. EI au fost aduși la Camera de Primiri Urgențe, luni, în jurul orelor 14.30, de către mama lor, prezentând vărsături și dureri de cap.

ADVERTISEMENT

După ce au constatat gravitatea cazului, cadrele medicale au dispus transferul către Spitalul Grigore Alexandrescu din București. La o oră și jumătate distanță, femeia a revenit la aceeași unitate medicală, alături de ceilalți doi copii, în vârstă de 7 și 17 ani.

Și starea acestora era similară cu a fraților mai mici. Pentru cel de de 1 an a fost solicitat elicopterul SMURD. Și cel în vârstă de 4 ani a ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu din București.

ADVERTISEMENT

La orele serii, copilul în vârstă de 7 ani și fratele său mai mare, adolescentul în vârstă de 17 ani, au fost transportați cu ambulanțele la aceeași unitate medicală din Capitală

ADVERTISEMENT