News

Patru copii răniți într-un atac cu rachete la Kabul. Ținta a fost zona ambasadelor din capitala afgană

18.08.2020 | 21:00
Patru copii raniti intrun atac cu rachete la Kabul Tinta  a fost zona ambasadelor din capitala afgana
ADVERTISEMENT

Paisprezece rachete au explodat, marți, la Kabul, într-un atac care s-a soldat cu mai  multe persoane, printre care și copii. Mai multe ambasade  din capitala Afganistanului au fost închise, informează Reuters, preluată de către News.ro.

Identitatea atacatorilor este necunoscută însă un purtător de cuvânt al Ministerului afgan de Interne a precizat că două persoane au fost reținute fiind suspectate că ar fi implicate în atacul cu rachete.

ADVERTISEMENT

Tirul a avut ca țintă așa-numita „zonă verde” a capitalei, unde se află amplasate numeroase ambasade precum şi sediul reprezentanței NATO. Cartierul diplomatic a fost închis, iar angajaţii ambasadelor s-au adăpostit în camere de siguranţă.

Mai multe rachete au fost lansate din două vehicule”, a declarat Tariq Arian, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne. Ulterior, oficialul afgan a afirmat că a fost vorba despre 14 rachete care au lovit diverse ţinte în oraş.

ADVERTISEMENT

Atacul s-a soldat cu zece persoane rănite, printre care se află patru copii.

Atacul a avut loc de Ziua Independenţei Afganistanului, cu puțin timp înainte de demararea unei noi runde de negocieri de pace între Statele Unite, aliaţii săi din Afganistan şi trupele talibane.

Conflictul cu talibanii, departe de final

Un alt atac sângeros a avut loc pe 30 iulie, într-o localitate la sud de Kabul, când un vehicul capcană a fost detonat cu numai câteva ore înainte de intrarea în vigoare a unui armistiţiu între forțele guvernamentale și talibani.

ADVERTISEMENT

Un număr de 17 morţi şi 21 de răniţi au fost aduşi la spitalul nostru. Între victime sunt civili şi soldaţi”, a declarat doctorul Sediqullah, directorul secţiei de urgenţă a spitalului din capitala provinciei Logar, unde a avut loc atacul.

Violenţa în Afganistan rămâne neobişnuit de crescută în pofida negocierilor de pace cu talibanii. Un raport oficial al americanilor arată o creştere bruscă a numărului de victime civile în al doilea trimestru. Chiar dacă SUA a încheiat un acord cu talibanii privind retragerea treptată a trupelor americane din Afganistan, conflictul fundamentaliștilor religioși cu autoritățile de la Kabul nu dă semne că se apropie de final.

ADVERTISEMENT
Tags: