News

Patru kenyeni s-au înfometat până la moarte ca să-l întâlnească pe Iisus. Liderul sectei s-a predat poliției

Patru membri ai unei secte din Kenya au murit de foame după ce au postit zile în șir ca metodă de a-l întâlni pe Iisus. Alți 11 sunt internați în spital.
15.04.2023 | 12:47
Patru kenyeni sau infometat pana la moarte ca sal intalneasca pe Iisus Liderul sectei sa predat politiei
Răstignirea lui Isus, rememorată în Kenya de Paște/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Patru persoane au murit în Kenya după ce pastorul sectei din care făceau parte le-a cerut să țină post negru pentru a se întâlni cu Iisus. Alte 11 persoane au fost spitalizate, trei dintre ele fiind în stare gravă, informează AFP, preluată de News.ro.

Tragedia a avut loc în pădura Shakahola, lângă orașul Malindi. Autoritățile au intrat în alertă după ce au primit informații despre „cetăţeni ignoranţi care mor de foame sub pretextul că se întâlnesc cu Iisus după ce li s-a spălat creierul de către un suspect”.

ADVERTISEMENT

Este vorba de Makenzie Nthenge, pastorul „Bisericii Internaţionale Vestea Bună”, acesta predându-se poliției la câteva ore după ce informația privind decesele celor patru persoane a devenit publică.

Când agenţii noştri au mers în pădure, au găsit 15 persoane dar, din păcate, patru dintre ele au murit (…) Ceilalţi sunt în spital”, a precizat Charles Kamau, ofiţer responsabil cu investigaţiile penale în Malindi.

ADVERTISEMENT

Deocamdată nu s-a reușit identificarea celor patru credincioși care au murit. La spital au fost duse alte 11 persoane, şapte bărbaţi şi patru femei, cu vârste cuprinse între 17 şi 49 de ani, au anunțat polițiștii din zonă.

Bilanțul victimelor ar putea crește

Îngrijorător este faptul că au apărut informații că și alte persoane au murit în urma postului negru ținut la instigarea liderului sectei, presupunându-se că acestea ar fi înhumate într-o groapă comună din pădura Shakahola.

ADVERTISEMENT

Echipa nu a putut identifica groapa comună din cauza terenului extins şi a locuitorilor ostili din pădure. Se suspectează că în pădurile aparţinând suspectului sunt numeroase victime”, a mai precizat poliția kenyană.

În urmă cu o lună, Makenzie Nthenge fusese eliberat sub cauțiune, după ce fusese arestat întrucât ar fi determinat un cuplu să-și înfometeze până la moarte cei doi copii. Kenya se confruntă de mai multă vreme cu o recrudescență a sectelor periculoase care scapă controlului statului.

ADVERTISEMENT

Practica postului negru pe perioade lungi este larg răspândită în Africa de Est. Potrivit BBC.com,  Francisco Barajah, fondatorul Bisericii Evanghelice Sfânta Treime, a murit în Mozambic, după 25 de zile în care nu a mâncat sau băut, într-o încercare de a posti 40 de zile, interval în care și Isus ar fi postit în deșert.

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României