News

Patru morţi în apropierea unui hotel din Cancun. Aceştia au fost împuşcaţi, turiştii sunt îngroziţi

Corpurile a patru bărbaţi au fost găsite marţi în apropierea unui hotel din faimoasa staţiune mexicană Cancun, destinaţie populară inclusiv printre turiştii români.
05.04.2023 | 11:38
Patru morti in apropierea unui hotel din Cancun Acestia au fost impuscati turistii sunt ingroziti
Patru morţi la Cancun, populara staţiune turistică mexicană
ADVERTISEMENT

Patru persoane au fost găsite moarte în apropierea unui hotel din Cancun, una dintre cele mai faimoase stațiuni din Mexic. Două persoane au fost arestate fiind bănuite că ar fi implicate în acest incident. Toți cei patru morţi erau cetățeni mexicani.

Turiştii au fost înghesuiţi într-o cameră de hotel

Procurorul statului Quintana Roo, unde se află Cancun, a spus că cei arestați erau cunoscuți anterior de poliție pentru vânzarea și distribuirea de narcotice. Aceștia au fost arestați după ce poliția a examinat cu atenție filmările de la camerele de supraveghere. Un turist, care se afla în apropiere în momentul asasinatului, a declarat că a auzit împușcăturile în timp ce se afla în hotel, scrie CNN.

ADVERTISEMENT

“Când au început împușcăturile ne-au băgat pe toții într-o singură cameră şi am rămas acolo până s-a terminat incidentul. Polițiștii și şi alte forţe de ordine verifică fiecare bucăţică de plajă. Cu toții ne simţim foarte inconfortabli”, a declarat acesta.

Situația de securitate din acest oraș, foarte popular inclusiv printre turiştii românii, s-a înrăutățit drastic în ultimii ani. La începutul anului trecut, două persoane au murit în apropierea celebrului hotel „Playa del Carmen”. Departamentul de Stat al SUA i-a sfătuit pe turiștii americani care merg în Mexic să fie precauți, din cauza criminalității crescute și a răpirilor, care au loc inclusiv în locurile turistice populare.

ADVERTISEMENT

Săptămâna trecută, în Puerto Morelos, un turist american a fost atacat de mai mulți suspecți, unul dintre aceştia împușcându-l în picior. Bărbatul rănit a fost dus la un spital din Cancun pentru tratament, dar din fericire rănile suferite nu sunt de natură să-i pună viața în pericol.

În luna noiembrie a anului trecut, turiştii unui hotel au stat zeci de minute baricadaţi, după ce indivizi înarmaţi au început să tragă pe plaja din faţa cladirii. A fost vorba de o răfuială între bande rivale de traficanţi de droguri. În schimbul de focuri, doi canadieni au murit.

ADVERTISEMENT

În 2021, mai la sud de Cancun, în staţiunea Tulum, doi turiști – unul dintre ei blogger de călătorie din California, născut în India, iar celălalt de naţionalitate germană – au fost uciși după ce au fost prinși în focul încrucișat al unei lupte între bande rivale de traficanți de droguri.

Un înalt oficial de stat a declarat că un grup de bărbați înarmați a sosit cu barca pe plajă, în urmărirea bărbaților uciși, în ceea ce un alt oficial mexican a spus că pare a fi o „execuție”. Atacatorii le-au cerut turiștilor să plece de pe plajă și să se adăpostească în hotelul Hyatt Ziva Riviera Cancun Resort.

ADVERTISEMENT

„Oaspeții îmi spun că jucau volei pe plajă, un bărbat înarmat s-a apropiat trăgând cu pistolul. Toată lumea a fugit de pe plajă și de la piscine. Personalul ne-a dus în camere ascunse, în spatele bucătăriei”, a scris pe Twitter fostul director NBC Mike Sington, care stă în stațiune.

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul...
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul și amenință monopolul deținut, până acum de China
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Milionarul care i-a luat locul lui Cristi Borcea în viaţa Alinei Vidican, dat...
Milionarul care i-a luat locul lui Cristi Borcea în viaţa Alinei Vidican, dat peste cap de româncă. A asaltat-o cu mesaje!
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis:...
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis: „Facem eforturi”
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei...
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei doi. "E ușor să stai o viață întreagă cu picioarele desfăcute. Să găsești un prost și să torni copii"
Un nou tip de serviciu militar în România. Cine se încadrează
Un nou tip de serviciu militar în România. Cine se încadrează
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți...
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți bani a pierdut în carieră: „M-au vândut, exact asta au făcut”