Life

Zilele în care nu trebuie să pleci niciodată în Grecia. Eviți aglomerația și faci și mai multă economie

Care sunt zilele în care nu trebuie să pleci niciodată în Grecia? Dacă alegi acest interval eviți aglomerația și faci economie.
02.07.2023 | 13:25
Zilele in care nu trebuie sa pleci niciodata in Grecia Eviti aglomeratia si faci si mai multa economie
Zilele în care nu trebuie să pleci niciodată în Grecia. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Care sunt zilele în care nu trebuie să pleci niciodată în Grecia? Află că cei mai mulți români aleg doar anumite momente atunci când părăsesc țara. Drept rezultat, la frontiere se formează o coadă imensă, iar pasagerii au nevoie de mai multă răbdare.

Care sunt zilele în care nu trebuie să pleci niciodată în Grecia

Pentru a evita aglomerația și pentru a face economie la carburant, ar fi bine să știi deci, care sunt zilele în care nu trebuie să pleci niciodată în Grecia. Reprezentanții Forum Thassos au realizat un sondaj pe grupul cu peste 144.000 de membri.

ADVERTISEMENT

Scopul a fost acela de a afla care sunt zilele în care cei mai mulți români aleg să plece cu mașina în Grecia. Și s-ar părea că pentru mulți, vacanța începe în aceeași zi. Drept urmare, dacă vrei un drum fără aglomerație, ar fi bine să iei în calcul acest sondaj.

Conform rezultatelor, cei mai mulți turiști aleg să plece în Grecia sâmbătă și luni. Practic, cea mai aglomerată zi și în care să nu pleci niciodată în Grecia este ziua de sâmbătă. Pe locul doi avem ziua de luni, prima din săptămână.

ADVERTISEMENT

Acum că am aflat zilele în care să nu pleci niciodată în Grecia, să le aflăm și pe cele avantajoase. În sondajul realizat, cei mai puțini români aleg să plece în vacanță în cursul zilei de marți și miercuri. Astfel, cel mai bine alegi acest interval dacă vrei să eviți aglomerația.

Reprezentanții Forum Thassos speră ca acest grafic să le fie de mare ajutor celor care vor să plece în vacanță în Grecia. De asemenea, dincolo de zilele cele mai aglomerate, este esențială răbdarea, dar și ”alimentarea”.

ADVERTISEMENT

Recomandări pentru turiștii care se pregătesc de vacanță

Sursa citată le recomandă românilor care merg la drum să evite zilele aglomerate. În același timp, este recomandat să aibă la ei apă, mâncare, dar și carburant. Totodată, reprezentanții adaugă că este importantă și păstrarea în permanență a legăturii cu autoritățile, dar și cu presa.  

„După ce am întocmit graficul celor mai aglomerate zile de venit în Grecia, iată că avem și graficul celor mai aglomerate zile de plecat din Grecia.  Din ambele grafice putem deduce clar și motivele pentru care în anumite zile, în anumite intervale orare, există timpi de așteptare mai mari decât în restul zilelor.

ADVERTISEMENT

Sfaturile sunt aceleași: să aveți răbdare, apă, mâncare și carburant dar și să încercați, dacă este posibil, să evitați zilele și intervalele aglomerate. Continuăm să ajutăm, atât cât putem, să fluidizăm traficul, păstrând în permanență legătură cu presa și autoritățile.

Fluxul de turiști este foarte mare la granițe și în această vară iar așteptarea de câteva minute/zeci de minute trebuie privită ca o normalitate”, a fost mesajul transmis de reprezentanții Forum Thassos.

ADVERTISEMENT
Tags: