Sport

Patru „tricolori” au lipsit la primul antrenament al României înainte de meciurile cu Kosovo și Elveția

Patru jucători din lotul convocat de Edi Iordănescu pentru meciurile cu Kosovo și Elveția au lipsit de la primul antrenament.
06.06.2023 | 13:09
Patru tricolori au lipsit la primul antrenament al Romaniei inainte de meciurile cu Kosovo si Elvetia
Patru jucători ai naționalei României au lipsit de la primul antrenament. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

România continuă parcursul din preliminariile Euro 2024 cu două meciuri de foc în Kosovo și Elveția. Lotul convocat de Edi Iordănescu pentru cele două deplasări s-a prezentat la baza sportivă de la Mogoșoaia, însă patru dintre jucători au lipsit. În cursul zilei de marți a avut loc primul antrenament sub comanda lui Iordănescu Jr. de la reunire.

Patru „tricolori” au lipsit la primul antrenament al României înainte de meciurile cu Kosovo și Elveția

Delegația echipei naționale de seniori a României a intrat în linie dreaptă pentru pregătirea partidelor de foc cu Kosovo și Elveția. „Tricolorii” au maximum de puncte după cele două partide disputate în luna martie, însă misiunea se anunță una mult mai dificilă.

ADVERTISEMENT

La prima sesiune de antrenament au lipsit Dennis Man, Valentin Mihăilă, Mario Camora și Nicolae Stanciu. Fotbaliștii de la Parma au ajuns în această dimineață în România din Italia, în timp ce fundașul stânga de la CFR Cluj a acuzat probleme medicale ușoare.

Nicolae Stanciu va ateriza în lotul „tricolorilor” abia pe 10 iunie după partida celor de la Wuhan Three Towns. Campioana Chinei joacă pe teren propriu pe 9 iunie cu Shandong Taishan. Primul meci al României va avea loc pe 16 iunie împotriva celor din Kosovo, iar trei zile mai târziu va avea loc confruntarea cu Elveția, favorita grupei.

ADVERTISEMENT

Valentin Mihăilă nu a fost lăsat de Parma în lotul României U21

Luna iunie este una extrem de aglomerată și pentru naționala României U21. Naționala pregătită de Emil Săndoi participă în calitate de țară gazdă la Campionatul European 2023 care se desfășoară simultan în Georgia și România. Emil Săndoi a anunțat lotul preliminar cu jucători, iar pe listă se afla și Valentin Mihăilă.

Totuși, fotbalistul nu a fost lăsat de Parma în lotul României U21 pentru Euro 2023, deoarece perioada de desfășurare a turneului final, 21 iunie – 8 iulie, nu este prinsă în calendarul FIFA. Astfel, fostul fotbalist al Universității Craiova a fost convocat de Edi Iordănescu la echipa de seniori, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

Similar a fost și cazul lui Radu Drăgușin. Genoa nu l-a lăsat pe fundașul român în lotul lui Emil Săndoi, astfel Edi Iordănescu l-a luat la naționala mare. Stoperul a fost titular la debutul României în preliminariile Euro 2024 din luna martie.

Edi Iordănescu, modificări în comparație cu debutul României în preliminariile Euro 2024

Edi Iordănescu a avut bătăi de cap, din cauza accidentărilor din rândul „tricolorilor”. Vlad Chiricheș, Răzvan Marin, Florin Tănase, Florin Niță sau Ionuț Radu sunt indisponibili, din cauza problemelor medicale.

ADVERTISEMENT

Astfel, selecționerul României a fost nevoit să găsească alte soluții. Spre deosebire de acțiunea din luna martie, în lotul României pentru partidele cu Kosovo și Elveția și-au făcut apariția Ștefan Târnovanu, Marian Aioani, Valentin Mihăilă, Ianis Hagi, Florinel Coman, Louis Munteanu și Vladimir Screciu.

Totodată, Edi Iordănescu nu i-a convocat pentru a doua acțiune a anului a naționalei României pe Adrian Șut, Alexandru Dobre și Octavian Popescu. Cei trei fotbaliști au fost selecționați de Edi Iordănescu pentru meciurile cu Andorra și Belarus.

ADVERTISEMENT