News

Patru ”vrăjitoare cu har divin”, reținute de poliție. Cum au înșelat 17 persoane

Percheziții de amploare în Ploiești. Patru ”vrăjitoare cu har divin” au fost reținute de oamenii legii, după ce au păcălit 17 persoane.
19.10.2021 | 18:33
Patru vrajitoare cu har divin retinute de politie Cum au inselat 17 persoane
Vrăjitoare reținute de poliție. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Patru persoane din Ploiești au fost reținute de poliție, după ce au inșelat 17 oameni, dându-se drept ”vrăjitoare cu har divin”. Ele promiteau celor care apelau la ele rezolvarea tuturor problemelor.

”Din cercetări a rezultat că cele 4 persoane ar fi indus în eroare 17 persoane, prin prezentarea ca adevărată a împrejurării nereale că au har divin şi pot rezolva orice fel de problemă socială”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Prahova.

ADVERTISEMENT

Bani și bunuri materiale confiscate de poliție

La domiciliul inculpaților au fost găsite sume mari de bani și mai multe bunuri, precum telefoane mobile, obținute prin inducerea în eroare a clienților. Valoarea totală a prejudiciului produs prin înșelăciune este de 200.000 de lei.

”Vrăjitoarele cu har divin” au fost reținute în primă fază pentru 24 de ore și ulterior, cel mai probabil, conform legislației, vor fi arestate preventiv pentru 30 de zile, până la o decizie finală.

ADVERTISEMENT

Alte ”vrăjitoare” arestate de polițiști. Amenințau o femeie cu moartea prin ritualuri magice

Cazul de față nu este singular. Anul trecut, două femei din Capitală au fost reținute după ce au șantajat o altă femeie care le-a trecut pragul pentru descântece și farmece.

”La data de 27 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie au fost sesizaţi de o femeie cu privire la faptul că două persoane necunoscute, sub pretextul că vor face ca o dorință personală a acesteia să se îndeplinească, prin vrăji și descântece, în perioada 23 noiembrie 2019 – ianuarie 2020, i-au solicitat în mod repetat acesteia mai multe sume de bani.

ADVERTISEMENT

Au determinat-o să le plătească în mai multe tranșe suma totală de 16.000 de euro”,  transmitea poliția anul trecut despre acest caz.

Cele două pretinse vrăjitoare, o tânără de 22 de ani și o femeie de 45 au cerut clientei lor mii de euro și bijuterii.

ADVERTISEMENT

”În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat două femei, de 22 şi 45 de ani, bănuite de comiterea faptei. În cursul zilei de ieri, a fost pus în executare un mandat de percheziție, la un imobil din sectorul 1, cele două femei fiind depistate la adresă.

Totodată, au fost identificate mai multe obiecte ce ar fi putut fi folosite la ,,ritualuri oculte”, bijuteriile persoanei vătămate, precum şi sumele de 13.000 de euro, 5.000 de lei, aproximativ 500 gr. de bijuterii, a căror provenienţă nu a putut fi justificată”, au mai transmis polițiștii.

Astfel de cazuri se întâmplă, adesea, multor oameni care se încred în ”puterea divină” a altor oameni. Oamenii legii avertizează să nu vă lăsați păcăliți de astfel de practici.

ADVERTISEMENT