Sport

Paulo Vinicius pleacă de la CFR Cluj! Ce a însemnat brazilianul pentru campioana României în cei patru ani petrecuți în Gruia. Video

Paulo Vinicius nu va mai continua la CFR Cluj, deși a fost unul dintre cei mai importanți jucători în perioada 2017-2021
19.06.2021 | 15:38
Paulo Vinicius pleaca de la CFR Cluj Ce a insemnat brazilianul pentru campioana Romaniei in cei patru ani petrecuti in Gruia Video
ADVERTISEMENT

Paulo Vinicius și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj încă de la finalul acestui sezon din Casa Pariurilor Liga 1, chiar dacă ardelenii i-au propus prelungirea contractului, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

Stoperul golgheter de origine braziliană pune capăt la patru sezoane fabuloase la CFR Cluj, unde a câștigat patru titluri de campion și două Supercupe ale României, fiind decisiv în parcursul clujenilor în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Paulo Vinicius îi spune adio lui CFR Cluj!

Fundașul central de 36 de ani a scris istorie în tricoul lui CFR Cluj, unde s-a impus extrem de rapid ca titular, când a venit în 2017 de la Apollon Limassol și a trăit în Gruia cele mai frumoase clipe din cariera de fotbalist. Până să ajungă la CFR, brazilianul nu reușise să câștige niciodată un titlu de campion, singurele trofee fiind Cupa Ligii Portugaliei cu Braga și Cupa Ciprului la Apollon.

A venit liber de contract în iunie 2017 și a reușit să marcheze primul gol în Liga 1 chiar de ziua sa, pe 14 august, împotriva celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe. Primul gol dintr-o serie de 15 reușite, care l-au adus în atenția lui Gigi Becali și a lui Meme Stoica, care l-au dorit la FCSB.

ADVERTISEMENT

De altfel, Vincius a făcut parte din echipa sezonului 2017–18, 2018–19, 2019–20, iar în 2020 a fost ales cel mai bun jucător străin din Casa Pariurilor Liga 1, ceea ce spune multe despre valorea acestui jucător care va împlini 37 de ani pe 12 august și este evaluat în continuare de transfermarkt la 650.000 de euro, lucru cu care puțini se pot lăuda la o asemenea vârstă.

Paulo Vinicius, stâlp de neclintit în defensiva lui Dan Petrescu

Doar în primul sezon la CFR a jucat 34 de meciuri, în care a marcat de cinci ori, oferind și două pase decisive. Unul dintre goluri a venit chiar împotriva celor de la FCSB. Urmează un sezon în care Dan Petrescu se bazează tot timpul pe Paulo Vinicius, care deși e trecut de 33 de ani joacă un număr incredibil de meciuri din postura de titular: 36 de meciuri.

ADVERTISEMENT

Vinicius reușește să înscrie încă din etapa 1 împotriva lui FC Botoșani, însă ratează calificarea atât în grupele Champions League, cât și în grupele Europa League, după eliminările împotriva lui Malmo și rușinea cu Dudelange. Sezonul este salvat prin câștigarea unui nou titlu și a Supercupei României în fața celor de la Universitatea Craiova.

Din cauza unei accidentări a ratat aproape toate meciurile din cupele europene

Paolo Vinicius a oferit siguranță apărării lui CFR Cluj, iar ardelenii au eliminat pe rând FC Astana, Maccabi Tel Aviv și Celtic Glasgow într-o dublă de poveste, în care fundașul central brazilian a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai cfr-iștilor.

ADVERTISEMENT

Sezonul 2019-2020 a continuat cu evoluții extrem de sigure pentru Paulo Vinicius, care ratează însă nu mai puțin de 17 meciuri și toate meciurile din grupele Europa League ale lui CFR Cluj. Revine pe teren în șaisprezecimile Europa League, în dubla cu FC Sevilla. Marchează din nou în campionat un gol de trei puncte extrem de important, împotriva celor de la FCSB, victima preferată a brazilianului.

Paulo Vinicius a fost extrem de deranjat că nu a fost inclus în lot meciul cu Lazio Roma, deși se refăcuse după accidentare, iar CFR Cluj avea probleme mari de lot, iar Bogdan Mara i-a răspuns dur jucătorului după acea răbufnire: „Nu înţeleg de ce susţin că sunt accidentat, eu am avut o problemă medicală acum o lună jumate şi vreau şi eu să ştiu de ce cel mai bun apărător, folosit în toate meciurile, nu este pe listă. Eu sunt bine, pot juca, conducerea trebuie să dea o explicaţie”, a spus extrem de supărat jucătorul la acel moment după nu a fost trecut pe lista UEFA. După un nou titlu, atât brazilianul cât și conducerea clubului trec peste divergențe, iar Vinicius își prelungește din nou contractul cu CFR Cluj.

Paulo Vinicius, gol decisiv în Europa League cu Djugarden

În sezonul trecut din Casa Pariurilor Liga 1, veteranul campioanei României a fost din nou decisiv și a jucat în 32 de meciuri, deși a fost infectat cu coronavirus și a suferit și o accidentarea destul de gravă în meciul cu Young Boys Berna, când CFR a ratat dramatic calificarea în Europa League.

Brazilianul este cel care aduce calificarea campioanei României în grupele Europa League după golul din finalul meciului cu suedezii de la Djurgarden, poate cel mai important gol al lui Paulo Vinicius în tricoul lui CFR Cluj și evită ca partida să ajungă în prelungiri.

Vinicius a oferit însă și un episod mai puțin demn de numele pe care și l-a făcut în România. FANATIK a anunțat în exclusivitate că jucătorul și-a agresat soția în luna aprilie a anului trecut, iar apoi a fost prins de poliție conducând în stare de ebrietate. Femeia a sunat la 112 și fotbalistul a rămas fără permisul de conducere și s-a ales cu un dosar penal.

Paulo Vinicius, dorit cu insistență de FCSB. De ce nu a ajuns niciodată la echipa lui Gigi Becali

Stoperul campioanei a fost mereu pe placul lui Gigi Becali, care și-ar fi dorit să fie „turnul de control” din apărarea FCSB-ului și a încercat să îl aducă la FCSB de mai multe ori în acești patru ani, însă nu a reușit niciodată: „Îmi plac fundașii mei, dar eu vreau ceva mai puternic. Eu vreau un Szukala, un Varela, puternici… Mie nu îmi trebuie jucători din străinătate. Vreau să îl iau pe Vinicius, dar să vedem dacă pot să îl iau. CFR are 4-5 fundași centrali și e posibil să îl iau. Dacă pot, eu îl iau”, spunea patronul FCSB la finalul lui 2019.

CFR Cluj i-a stabilit un preț pe care Gigi Becali nu a fost de acord să îl plătească, așa cum site-ul nostru a dezvăluit. Conducerea campioanei României a cerut 200.000 de euro pentru jucătorul de 35 de ani, care ar fi cerut și un salariu pe măsură.

Pauolo Vinicius și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj imediat după finalul campionatului printr-o postare pe contul său personal de Facebook: „Am făcut totul pentru această echipă, acum plec cu capul sus!”, a fost mesajul de adio al lui Vinicius pentru fanii CFR-ului, care îl respectă foarte mult pentru tot ce a făcut în toată perioada petrecută în România.

Mulțumim, Paulo Vinícius! După patru sezoane fantastice petrecute în Gruia, drumurile clubului CFR 1907 Cluj și ale fundașului central Paulo Vinícius se despart. Profesionist desăvârșit, de neclintit în defensivă și „letal” în fața porții adverse în ciuda postului ocupat, cel alintat de colegi „Papai” intră în istoria clubului cu patru trofee de campion (2017-18, 2018-19, 2019-20, 2020-21) și două Supercupe ale României (2018, 2020). Povestea lui Vini în Gruia ajunge la sfârșit, însă legenda de abia începe! Obrigado por tudo!”, a fost anunţul făcut de CFR Cluj.

  • 4 ani a jucat Paulo Vinicius la CFR Cluj
  • 6 trofee a cucerit brazilianul în Gruia: 4 titluri de campion și 2 Supercupe ale României
  • 15 goluri a reușit fundașul central în tricoul campioanei României
  • 115 meciuri a jucat stoperul în tricoul clujenilor
  • 650.000 de euro e cota actuală a fotbalistului care va împlini 37 de ani, pe 12 august
ADVERTISEMENT