Sport

Pe ce loc a ajuns Simona Halep în clasamentul WTA, în urma primului turneul la care a participat după suspendarea de dopaj!

Simona Halep a intrat în clasamentul WTA după punctele obținute la Miami Open. Ce loc ocupă românca după prima competiție la care a participat după scandalul de dopaj.
01.04.2024 | 17:41
Pe ce loc a ajuns Simona Halep in clasamentul WTA in urma primului turneul la care a participat dupa suspendarea de dopaj
Ce loc ocupă Simona Halep în clasamentul WTA după rezultatul de la Miami Open. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Simona Halep ocupă de luni locul 1.143 în clasamentul WTA. Dispărută din ierarhie în urma perioadei lungi în care a stat pe bară din cauza scandalului de dopaj, românca a obținut 10 puncte pentru prezența în primul tur la Miami Open.

Pe ce loc a ajuns Simona Halep în clasamentul WTA, în urma primului turneul la care a participat după suspendarea de dopaj!

Simona Halep a acceptat wild-card-ul de la Miami Open, la scurt timp după ce TAS a venit cu un verdict favorabil în cazul de dopaj al româncei. Dubla campioană de Grand Slam, care va reveni pe teren la Rouen, a avut o evoluție consistentă în runda inaugurală la Miami Open contra Paulei Badosa (82 WTA).

ADVERTISEMENT

Totuși, jucătoarea din Spania a întors partida și s-a impus în fața Simonei Halep, scor 1-6, 6-4, 6-3. În urma prezenței în primul tur, Halep a fost răsplătită cu 10 puncte în clasamentul WTA. Astfel, românca a revenit în ierarhie, însă se află în continuare în afara primelor 1.000 de jucătoare ale lumii.

După actualizarea care a avut loc la începutul acestei săptămâni, Simona Halep a urcat pe locul 1.143 WTA, cu 10 puncte. Astfel, „Simo” are nevoie în continuare de invitații speciale pentru a prinde tablourile principale la turneele importante.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea, în continuare prima rachetă a României

Sorana Cîrstea rămâne în continuare cel mai bine clasată jucătoare de tenis din România. Totuși, sportiva din Târgoviște a picat în ierarhie în urma rezultatelor înregistrate la Indian Wells și Miami Open.

„Sori” nu și-a putut apăra în întregime punctele obținute anul trecut și a coborât până pe locul 29 WTA, cu 1.748 de puncte. În sezonul precedent, Sorana Cîrstea a ajuns până în semifinale la Miami, iar în acest an a fost eliminată în optimi de Danielle Collins, cea care avea să devină campioană.

ADVERTISEMENT

Ana Bogdan (66 WTA) și Jaqueline Cristian (83 WTA) sunt celelalte românce prezente în Top 100 WTA. Un salt impresionant l-a înregistrat Irina Begu. Revenită după accidentarea la cot care a ținut-o pe bară aproximativ 7 luni, Begu a ajuns până în finală la WTA 125 Antalya.

Astfel, jucătoarea de tenis din România a urcat până pe locul 115 WTA și țintește revenirea între primele 100 de jucătoare ale lumii. Iată cum arată clasamentul celor mai bine clasate jucătoaare din România după actualizarea de luni, 1 aprilie:

ADVERTISEMENT
  • Sorana Cîrstea – 29 WTA
  • Ana Bogdan – 66 WTA
  • Jaqueline Cristian – 83 WTA
  • Irina Begu – 115 WTA
  • Gabriela Ruse – 168 WTA
  • Irina Bara – 178 WTA
  • Miriam Bulgaru 185 WTA
  • Anca Todoni – 217 WTA
  • Andreea Mitu – 224 WTA
  • Cristina Dinu – 233 WTA

Simona Halep ar urma să revină pe terenul de tenis la turneul pe zgură de categorie WTA 250 de la Rouen, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Va fi primul turneu pe zgură pentru „Simo” după Roland Garros 2022.

ADVERTISEMENT