Sport

Pe cine va înfrunta Inter Miami la debutul în Champions League a Americii. Adversară de top pentru Messi

Inter Miami va juca în luna martie primul meci din istorie în CONCACAF Champions Cup, cea mai importantă competiție a cluburilor din America Centrală și de Nord.
23.02.2024 | 16:03
Pe cine va infrunta Inter Miami la debutul in Champions League a Americii Adversara de top pentru Messi
Lionel Messi a înfruntat-o pe Nashville pentru primul său trofeu în SUA. Starul lui Inter Miami este în duel cu Hany Mukhtar (dreapta) și Anibal Godoy. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

David Beckham și frații Maas au făcut investiții uriașe la Inter Miami în 2023, iar sosirea lui Lionel Messi a schimbat definitiv statutul clubului. Încă din vara anului trecut, formația din Florida a câștigat primul trofeu din istorie, Leagues Cup. Rezultat care i-a permis accederea în turul 2 (n.r. – optimi de finală) din CONCACAF Champions Cup.

Inter Miami va juca în optimile CONCACAF Champions Cup cu învingătoarea dintre Moca și Nashville. Americanii s-au impus cu 3-0 în tur

Conform tragerii la sorți care a avut loc pe 13 decembrie, Inter Miami ar urma să înfrunte în turul 2 pe învingătoarea dintre Moca FC (Republica Dominicană) și Nashville FC (SUA). Americanii porneau ca mari favoriți, iar calculele hârtiei au fost respectate.

ADVERTISEMENT

Vineri diminață, Nashville FC a câștigat clar partida tur, disputată pe Estadio Cibao, din Santiago. A fost 3-0 pentru americani, care au punctat prin Mukhtar (12), Surridge (25) și Boyd (75). Returul este programat pe 28 februarie, în Nashville, iar calificarea formației din MLS pare doar o simplă formalitate.

Astfel, Lionel Messi va juca aproape sigur împotriva celor de la Nashville în prima sa partidă din CONCACAF Champions Cup. De altfel, va fi și debutul celor de la Inter Miami în cea mai importantă competiție a cluburilor din America Centrală și de Nord. Primul meci se va juca pe 7 martie, la Nashville, pentru ca returul să fie programat pe 13 martie, la Miami.

ADVERTISEMENT

Hany Mukhtar, marea vedetă a celor de la Nashville FC. Viitorul adversar al lui Messi are un palmares impresionant în Europa și SUA

Nashville FC este chiar echipa pe care Inter Miami a învins-o în finala Leagues Cup din 2023. A fost atunci victoria celor de la Inter Miami, dar doar după loviturile de departajare. Cu 11 serii executate! Lionel Messi a deschis scorul în minutul 23, iar Picault egala în minutul 57. Messi deschidea cu succes seria loviturilor de departajare, la care Inter Miami s-a impus dramatic. Busquets și Alba înscriau și ei de la punctul cu var.

Nashville FC a terminat pe locul 7 în Conferința de Est în 2023 și s-a calificat astfel în faza play-off din MLS. Acolo unde a cedat în fața celor de la Orlando City, 0-1 în ambele manșe. În noul sezon din MLS, Nashville va debuta pe 26 februarie, în fața celor de la New York Red Bull.

ADVERTISEMENT

Hany Mukhtar, 28 de ani, fost internațional de tineret al Germaniei, este incontestabil vedeta celor de la Nashville FC. Este în prezent cotat la 12 milioane de euro, conform Transfermarkt. A fost golgheterul MLS în 2022, cu 23 de reușite. De asemenea, a câștigat titlul de MVP al acelei ediții a MLS.

Inter Miami joacă următorul meci din MLS la Los Angeles, pe terenul celor de la Galaxy

Hany Mukhtar a câștigat campionatul Portugaliei cu Benfica în 2015, campionatul și Cupa Austriei în 2016 cu Red Bull Salzburg și Cupa Danemarcei în 2018 cu Brondby. De asemenea, este campion european cu Germania U19 în 2014.

ADVERTISEMENT

Inter Miami a debutat cu victorie în noul sezon din MLS, scor 2-0, împotriva celor de la Real Salt Lake. Următorul partidă pentru Leo Messi și colegii săi va fi la Los Angeles, împotriva celor de la Galaxy, pe 26 februarie. Apoi, înainte de partida tur cu Nashville, Inter Miami mai are de jucat pe propriul teren cu Olando City.

ADVERTISEMENT
Tags:
1,43 este cota NETBET pentru "ambele marchează" la Los Angeles Galaxy - Inter Miami