News

Pedeapsă maximă pentru bărbatul care a răpit și violat două fetițe din Brașov. Monstrul va sta 30 de ani în închisoare

Bărbatul de 43 de ani care a răpit și violat două fetițe din Brașov, anul trecut, a primit pedeapsă maximă din partea judecătorilor.
11.09.2023 | 18:58
Pedeapsa maxima pentru barbatul care a rapit si violat doua fetite din Brasov Monstrul va sta 30 de ani in inchisoare
Bărbatul care a răpit și violat două fetițe din Brașov a primit pedeapsă maximă. Cât va sta după gratii. Sursa foto: brasov.net / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

A venit verdictul pentru bărbatul care a răpit și violat două fetițe din Brașov, în urmă cu un an. Individul a primit o pedeapsă maximă din partea judecătorilor brașoveni.

Bărbatul care a răpit și violat două fetițe din Brașov a primit pedeapsă maximă. Cât va sta după gratii

Constantin Zapan, monstrul care a răpit și violat două copile din Brașov, a fost condamnat la închisoare cu executare. Magistrații Judecătoriei Brașov i-au aplicat pedeapsa de 35 de ani de închisoare.

ADVERTISEMENT

În plus, el mai are și obligația de a plăti daune morale în valoare de 2 milioane de lei către cele două victime. Sentința nu este definitivă, informează Brasov.net, iar inculpatul o poate contesta.

Zapan a fost acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal, conducerea unui vehicul fără permis, corupere sexuală a minorilor și viol în formă continuată. Toate aceste pedepse, adunate, duc la 35 de ani de închisoare. În România, limita maximă este mai mică, astfel că Zapan va executa doar 30 de ani închisoare în cazul în care, după apel, sentința se menține.

ADVERTISEMENT

Constantin Zapan, recidivist, acuzat de fapte extrem de grave

Victimele lui Zapan, două fetițe de 12 și 10 ani au trecut prin momente de coșmar în toamna anului trecut. Pe 11 noiembrie 2022, individul a cerut acordul mamei copilelor să le ducă la o plimbare.

Fără să bănuiască cu ce monstru are de a face, aceasta şi-a dat acordul. Peste un timp, văzând că minorele nu au revenit la domiciliu, iar bărbatul în cauză nu a mai răspuns la telefon, mama a alertat polițiștii.

ADVERTISEMENT

La o zi distanță, fetele au fost găsite în județul Prahova. Potrivit anchetatorilor, micuțele au fost forțate să întrețină mai multe acte sexuale. Agresiunea a avut loc într-o parcare și în interiorul unei localități. Victimele fuseseră amenințate cu cuțitul și toporul.

După ce a fost prins, bărbatul a declarat că a primit acordul fetelor pentru a întreține relaţii sexuale. Bineînțeles, acest lucru a fost infirmat de cele două surori, dar şi de medici. Pe corpurile micuțelor erau urme de violență.

ADVERTISEMENT

Individul este recidivist. În 2021 a fost condamnat la 10 ani de închisoare, pentru că a violat o fetiţă de 12 ani. Legea recursului compensatoriu i-a scăzut din pedeapsă 522 de zile. Bărbatul a ieșit din Penitenciarul Tulcea în noiembrie 2020.

ADVERTISEMENT