News

Pedeapsa primită de un craiovean care fura banii din morminte și îi juca la păcănele: Tânărul dezgropa morții și îi buzunărea

Ce pedeapsă a primit un craiovean care fura banii din morminte și îi juca la păcănele. Cum acționa tânărul după ce morții erau îngropați.
05.01.2024 | 11:31
Pedeapsa primita de un craiovean care fura banii din morminte si ii juca la pacanele Tanarul dezgropa mortii si ii buzunarea
Un tânăr craiovean de 17 ani fura banii din morminte pentru a-i juca la păcănele. Pedeapsa primită. Sursa foto: hepta.ro / Observator News / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un tânăr craiovean este acuzat că fura banii din morminte și ulterior îi juca la păcănele. Ce pedeapsă a primit acesta din partea judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova.

Un tânăr craiovean de 17 ani fura banii din morminte pentru a-i juca la păcănele. Pedeapsa primită

Cazul din Oltenia pare a avea un istoric mai îndelungat. Inculpatul din acest dosar este suspectat că ar mai fi dat astfel de ”lovituri” și în trecut. Dat fiind acest aspect, banii găsiți asupra sa fuseseră marcaţi de oamenii legii. Poliția se confrunta cu mai multe plângeri privind profanări de morminte.

ADVERTISEMENT

Încă din primăvara anului trecut, în oraşul Drăgăneşti-Olt au fost înregistrate mai multe plângeri pentru comiterea infracțiunii de profanare de morminte. Pentru a-l prinde pe infractor, polițiștii au apelat la o capcană.

Anchetatorii au aplicat vopsea fluorescentă pe două bancnote de 50 de lei. Banii au fost puși pe pieptul unei persoane decedate, a cărei înmormântare a avut loc pe 13 mai 2023.

ADVERTISEMENT

Hoțul nu a stat pe gânduri și a dat din nou atacul. De această dată, el a căzut rapid în capcană. Pe 16 mai, la trei zile după înmormântare, tânărul a mers la cimitir și l-a ”buzunărit” pe defunct.

Pe 18 mai 2023, soţia bărbatului înmormântat a mers la cimitir și a observat că florile şi coroanele de pe mormânt nu mai erau în aceeași poziţie. Ea a găsit în apropiere o bancnotă de 10 lei. Imediat, a sesizat poliţia.

ADVERTISEMENT

Nu a durat mult și oamenii legii l-au identificat pe inculpat. Acesta și-a recunoscut fapta comisă. În urma examinării celor două bancnote de 50 lei recuperate de la sala de jocuri de noroc, s-a constatat că acestea aveau aceleași serii cu cele pe care poliţiştii aplicaseră substanța fluorescentă. Aceeaşi substanţă a fost găsită şi pe un hanorac purtat de inculpat, dar şi pe faţa acestuia.

Banii furați de la mort au fost cheltuiți pe dulciuri și jucați la păcănel. ”După comiterea faptei, cu banii sustrași, inculpatul a mers la magazinul (…), de unde şi-a cumpărat dulciuri în valoare de 15 lei. În jurul orei 20.00, s-a deplasat la barul (…), unde restul banilor sustraşi i-a jucat la aparatele de tip slot machine”, au explicat oamenii legii, citați de GDS.

ADVERTISEMENT

Cum acționa tânărul la cimitir

Anchetatorii au mai explicat și modul ingenios în care tânărul de 17 fura banii de pe pieptul defuncților. La atacul din mai, inculpatul s-a folosit de o ţeavă găsită în curtea cimitirului.

Cu ajutorul ei a forţat placa de beton ce se afla deasupra mormântului, reușind să o îndepărteze. A pătruns apoi în interior, acolo unde a deșurubat șuruburile de la sicriu. A îndepărtat capacul acestuia şi a sustras banii aflaţi pe cadavru.

După ce a sustras suma de 150 de lei, formată din două bancnote de 50 lei şi restul de 5 şi 10 lei, inculpatul a aşezat din nou placa din beton pe mormântul defunctului, încercând să pună în aceeași poziţie şi coroanele de flori pe care le găsise deasupra mormântului”, au suţinut anchetatorii.

În acest caz, judecătorii au dispus internarea băiatului într-un centru educativ pe o durată de 1 an şi 4 luni. Hotărârea instanţei a fost contestată de inculpat la Curtea de Apel Craiova. Apoi, pe 21 decembrie, judecătorii au dat o sentinţă definitivă în acest dosar. Instanţa a menţinut pedeapsa aplicată de Judecătoria Caracal.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori