Sport

Pele se implică pentru oprirea războiului din Ucraina. Legendarul brazilian, mesaj direct pentru Vladimir Putin

Fostul mare fotbalist brazilian Pele a luat atitudine și îi cere președintelui Rusiei să-și retragă trupele din Ucraina și să pună capăt invaziei nejustificate.
02.06.2022 | 10:53
Pele se implica pentru oprirea razboiului din Ucraina Legendarul brazilian mesaj direct pentru Vladimir Putin
legendarul pele încearcă să-l convingă pe Vladimir Putin să înceteze agresiunile din Ucraina. Sursa foto: apnews.com
ADVERTISEMENT

Legendarul Pele a profitat de meciul dintre Scoția și Ucraina, din barajul de calificare la Cupa Mondială din Qatar și a publicat o scrisoare adresată președintelui Rusiei, Vladimir Putin, prin care îi cere să oprească războiul.

Pele: ”Nimic nu justifică o asemenea violenţă”

Legenda fotbalului mondial este cunoscut pentru implicările lui în cauze umanitare. De-a lungul anilor Pele a intervenit în mai multe conflicte și a încercat să medieze situații dificile.

ADVERTISEMENT

Miercuri, fostul mare fotbalist a postat pe contul de Instagram o scrisoare prin care îi cere președintelui Rusiei, Vladimir Putin, să dea dovadă de discernământ și să oprească războiul din Ucraina.

Pele a ales să publice scrisoarea amintită chiar înaintea meciului din semifinalele barajului de calificare la Cupa Mondială dintre Scoția și Ucraina, scor 1-3.

ADVERTISEMENT

”Vreau să utilizez meciul de azi ca pe o oportunitate de a face o solicitare: opriţi invazia. Absolut nimic nu justifică o asemenea violenţă. Astăzi, ucrainenii încearcă să uite, cel puţin 90 de minute, de tragedia care loveşte ţara lor.

Să încerce să se califice pentru o Cupă Mondială este deja o misiune dificilă. Este aproape imposibil cu atâtea vieţi în joc. Am trăit opt decenii, timp în care am văzut războaie şi discursuri pline de ură ale unor conducători în numele siguranţei popoarelor lor.

ADVERTISEMENT

Nu mai putem reveni la acea epocă, trebuie să evoluăm. Am schimbat zâmbete, ne-am strâns mâna mult timp. Puterea de a opri acest conflict este în mâinile dumneavoastră. Aceleaşi mâini pe care le-am strâns în 2017”, a transmis legenda fotbalului Pele.

Pele luptă pentru propria-i viață

Fostul mare fotbalist se confruntă cu mari probleme de sănătate. Acesta a fost operat anul trecut de cancer la colon și urmează un tratament lunar de chimioterapie.

ADVERTISEMENT

În acest context, Pele știe foarte bine ce înseamnă să lupți pentru viață. Brazilianul încearcă să profite de popularitatea lui pentru a-l convingă pe Vladimir Putin să încetele agresiunile împotriva Ucrainei.

Legenda fotbalului brazilian, în vârstă de 81 de ani, este considerat de cei mai mulți microbiști cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor.

ADVERTISEMENT