Sport

Jucătorii Universității Craiova au mers în peluză după 2-1 cu FC U Craiova! Imagini spectaculoase din Bănie. Video

Jucătorii Universității Craiova au sărbătorit alături de suporteri victoria cu FC U Craiova, scor 2-1, în etapa a 30-a din SuperLiga.
11.03.2024 | 00:45
Jucătorii Universității Craiova au mers în peluză după victoria cu rivala FC U Craiova. Foto: FANATIK.
ADVERTISEMENT
10-03-2024
21:14

Jucătorii Universității Craiova au mers în peluză după 2-1 cu FC U Craiova

Universitatea Craiova a câștigat derby-ul cu FC U Craiova, scor 2-1, în etapa a 30-a din SuperLiga. Mitriță și Baiaram au întors soarta partidei după ce Aurelian Chițu a reușit să deschidă scorul.

Atmosfera din Bănie a fost de-a dreptul spectaculoasă. Peluza Nord, grup de suporteri care încurajează Universitatea Craiova, și Peluza Sud 97, grupul de suporteri al lui FC U Craiova, s-au duelat pe toată durata partidei.

La finalul derby-ului, jucătorii Universității Craiova au mers în peluză pentru a sărbători victoria alături de suporteri. Vladimir Screciu, care a ieșit accidentat, a fost surprins în lacrimi la finalul meciului.

 

10-03-2024
19:04

Schimb de replici între galeriile lui FC U Craiova și U Craiova

Peluza Nord a Universității Craiova a aflat coregrafia pe care rivalii de la FC U Craiova o vor afișa la derby-ul de pe „Ion Oblemenco”. „Cum să mai afișezi o coregrafie de care a râs deja întreaga Românie?”, a fost bannerul ironic al suporterilor oaspeților. 

„Umilința sunt cârpele voastre capturate. Nu imagini de pe camere luate!”, a fost răspunsul galeriei lui FC U Craiova. 

Schimb de replici între Peluza Nord a Universității Craiova și Peluza Sud de la FC U Craiova. Foto: FANATIK
Schimb de replici între Peluza Nord a Universității Craiova și Peluza Sud de la FC U Craiova. Foto: FANATIK
Schimb de replici între Peluza Nord a Universității Craiova și Peluza Sud de la FC U Craiova. Foto: FANATIK
Schimb de replici între Peluza Nord a Universității Craiova și Peluza Sud de la FC U Craiova. Foto: FANATIK

10-03-2024
18:54

Peluza Nord, mesaj ironic în startul derby-ului cu FC U Craiova

Suporterii lui FC U Craiova și Universitatea Craiova au făcut spectacol în startul derby-ului de pe „Ion Oblemenco”. Primii care au ieșit la rampă au fost suporterii din Peluza Nord a echipei lui Mihai Rotaru. 

Peluza Nord a afișat un banner cu un mesaj ironic la adresa lui Adrian Mititelu și a lui FC U Craiova. „De câți mititei e nevoie să rezolve un cub rubik? De toți… și tot câștigă cubul”, a fost mesajul ironic al galeriei Universității Craiova. 

Ulterior, Peluza Sud 97 a lui FC U Craiova a răspuns printr-o scenografie spectaculoasă. Meciul a fost întrerupt de două ori de „centralul” Marcel Bîrsan. Atât suporterii lui FC U Craiova, cât și ultrașii celor de la Universitatea Craiova au aruncat cu torțe și fumigene pe gazon. 

Nicolo Napoli, aflat la debutul celui de-al 10-lea mandat pe banca lui FC U Craiova, a fotografiat scenografia galeriei lui FC U Craiova. 

Peluza Nord a Universității Craiova, banner ironic în startul partidei cu FC U Craiova. Foto: FANATIK.
Peluza Nord a Universității Craiova, banner ironic în startul partidei cu FC U Craiova. Foto: FANATIK.
Scenografia spectaculoasă a celor de la FC U Craiova în startul derby-ului cu Universitatea Craiova. Foto: FANATIK.
Scenografia spectaculoasă a celor de la FC U Craiova în startul derby-ului cu Universitatea Craiova. Foto: FANATIK.

10-03-2024
18:07

Peluza Nord a Universității Craiova, gest macabru la adresa lui Adrian Mititelu

Derby-ul FC U Craiova – U Craiova a început încă dinaintea fluierului de start. Ultrașii celor două rivale s-au contrat dur înaintea duelului de pe „Ion Oblemenco”. Peluza Nord a Universității Craiova a pus în scenă un moment macabru care îl are în prim-plan pe Adrian Mititelu. 

O fotografie de mari dimensiuni cu Adrian Mititelu a apărut în ziua derby-ului FC U Craiova – U Craiova în centrul orașului. Finanțatorul gazdelor este îmbrăcat în clovn și ține în mână un cub rubik cu „FC Unica”. 

Ulterior, a urmat un derapaj macabru al ultrașilor din Peluza Nord a Universității Craiova. Suporterii echipei lui Mihai Rotaru au aprins lumânări în jurul fotografiei cu Adrian Mititelu. 

Peluza Nord a Universității Craiova a avut un derapaj macabru la adresa lui Adrian Mititelu.
Peluza Nord a Universității Craiova a avut un derapaj macabru la adresa lui Adrian Mititelu.
10-03-2024
16:30

Peluza Sud Craiova, spectacol în centrul orașului

Nici Peluza Sud Craiova nu s-a lăsat mai prejos. Ultrașii care susțin echipa lui Adrian Mititelu au scandat împotriva fanilor Universității, pe care îi consideră „clonați”. 

„Sudul vă ia la mișto”, „Suntem noi, Știința suntem noi!”, au strigat fanii lui FC U din toți rărunchii. Cele două grupuri de suporteri sunt păzite de jandarmi și vor fi dirijate spre stadion la intervale diferite de timp pentru a evita noi altercații.  

Peluza Nord și Peluza Sud 1997 Craiova s-au confruntat pe străzile din centrul orașului cu o zi înainte de derby-ul de pe stadionul „Ion Oblemenco”. Șicanările au continuat și orele dinaintea partidei.

Peluza Nord Craiova, mesaj dur pentru rivalii de la FC U Craiova 1948: „Sclavii ‘Mititelului’, rușinea orașului”

FANATIK relatează de la fața locului cele mai importante evenimente înainte de derby-ul din Cetatea Băniei. Ultrașii care susțin echipa lui Mihai Rotaru au deconspirat scenografia 3D pe care Peluza Sud 97 o pregătise pentru meciul din această seară.

ADVERTISEMENT

Pe fondul acestor tensiuni crescânde, după ce și sediul clubului lui FC U Craiova 1948 a fost vandalizat, forțele de ordine s-au mobilizat pentru a preîntâmpina eventualele ciocnirii între cele două galerii.

Peluza Nord s-a strâns la o terasă de lângă Filarmonica Oltenia, în centrul orașului, de unde vor pleca escortați de jandarmi către stadion. Nu au lipsit din dotare materialele pirotehnice, dar mai ales scandările la adresa rivalilor: „Sclavii ‘Mititelului’, rușinea orașului!”.

ADVERTISEMENT

Peluza Nord Craiova, „săgeți” pentru FC U Craiova 1948: „Dacă marca e la noi / Atunci clona sunteți voi”

Peluza Nord Craiova consideră că războiul privind palmaresul și identitatea Universității Craiova s-a tranșat după ce instanța a decis că echipa lui Mihai Rotaru deține emblema: „Dacă marca e la noi / Atunci clona sunteți voi”, au strigat ultrașii.

„Kind reminder FM. Programul pt mâine: Începând cu ora 16 ne vedem în centru la terasa Play de vis a vis de Mercur. Acolo găsiți bilete la Peluza Nord, casa Științei în meciul cu mititelu. La stadion nimeni nu intră în peluza înainte de a ne aduna cu toții in interior!

ADVERTISEMENT

Cine vrea să o apere pe Știința în lupta cu cancerul mititelu știe ce are de făcut Duminică, restul, oricâte scuze și-ar căuta, sunt complici cu booveanul”, a fost anunțat postul de galeria „leilor”.

Conflict în centrul orașului între cele două galerii

FANATIK a aflat că 60 de suporteri ai Universității Craiova s-au încăierat cu 20 de ultrași de la Peluza Sud 1997 cu o noapte înainte de meci, conflictul fiind însă stins rapid de către forțele de ordine.

ADVERTISEMENT

„Seara trecută, în jurul orei 22.30, intervenția promptă și rapidă a polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj și a jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj și Grupării de Jandarmi Mobile “Frații Buzești” Craiova a prevenit escaladarea unei situații conflictuale între suporterii a două echipe de fotbal, fiind folosite forța și mijloacele din dotare pentru dispersarea persoanelor implicate în altercație.

Astfel, în urma verificărilor efectuate de forțele de ordine, asupra unui tânăr de 26 de ani a fost găsit un baston telescopic, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

De asemenea, un alt tânăr de 28 de ani, suporter al echipei adverse, a fost condus la sediul Secției 1 Poliție Craiova, fiind sancționat contravențional conform Legii 61/1991 pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a situației de fapt și dispunerea măsurilor legale”, a anunțat Inspectoratul Județean Dolj.

ADVERTISEMENT