Fotbal intern

Peluza Sud renunţă şi la CSA Steaua: “Nu mergem la Chiajna”

CSA Steaua vrea ca derby-ul cu Academia Rapid să se joace la Chiajna iar Peluza Sud a condamnat gestul conducerii echipei printr-un comunicat.
24.03.2018 | 18:53
Peluza Sud renunta si la CSA Steaua Nu mergem la Chiajna
ADVERTISEMENT

Reprezentanţii Peluzei Sud au cerut ca returul cu Academia Rapid să se joace pe Ghencea, ca o ultimă partidă înainte ca arena să fie demolată în vederea organizării EURO 2020, însă conducerea CSA nu le-a permis şi au găsit ca teren de joc stadionuld e la Chiajna, acolo unde suporterii refuză să meargă. Aceştia au atacat conducerea echipei printr-un comunicat:

Ne vedem puşi în situaţia ingrată de a explica steliştilor ceva ce nu ne doream ca ultraşi, niciodată! Este vorba despre absenţa Peluzei SUD Steaua Bucureşti de la meciul împotriva Academiei Rapid din 13 aprilie 2018.

ADVERTISEMENT

O astfel de decizie nu este uşoară pentru niciun “om de stadion”, dar o considerăm mai mult decât necesară ţinând cont de modul în care s-a ales locul de desfăşurare al meciului, şi anume, stadionul din Chiajna. Ceea ce va conta pentru noi, întotdeauna, mai presus de orice sunt valorile prin care s-a distins clubul nostru şi tocmai, pentru apărarea acestor valori şi principii, am luat această decizie dureroasă şi poate,pentru mulţi,controversată.
Ca peluză, ne-am alăturat acestui proiect pe care l-am dorit, l-am susţinut şi parţial l-am creat cu toată forţa şi speranţa, ca idealul nostru, “UN CLUB CURAT MAI PRESUS DE TOATE” este ceea ce va împinge înainte un nou val de stelism şi va insufla noilor generaţii bucuria de a trăi un meci de fotbal cu adevărat, alături de ceilalţi suporteri. La bază, suntem stelişti şi ultraşi, iar pentru noi Sacrificiul, Unitatea, Demnitatea şi nu în ultimul rând, prietenia ce ne leagă, sunt valori fără de care nimic nu poate exista.

Ne aflăm astăzi la mai mult de jumătatea unui campionat în care ne-am susţinut frenetic echipa cu fiecare ocazie dată şi prin toate acţiunile noastre am încercat mereu să trezim spiritul stelist, adormit în unii dintre voi, din cauza evenimentelor dificile prin care am trecut, cu toţii, în ultimii ani. Ne-am
susţinut echipa oriunde a jucat, indiferent de condiţii, ligă, distanţă sau orice obstacol ne-a ieşit în cale, dar nu putem accepta organizarea meciului la Chiajna în primul rând pentru că o consideram rodul incompetenţei manageriale a conducerii CSA Steaua şi în al doilea rând o “palmă de neîncredere” dată suporterului stelist de pretutindeni care cu siguranţă îşi doreşte să ia parte la acest meci.Această palmă este deosebit de gravă, mai ales în contextul în care aceeaşi conducere şi-a asumat alături de noi un obiectiv primordial, şi anume, atragerea fanului stelist alături de acest proiect. Prin deciziile luate, conducerea clubului pare că lucrează tocmai împotriva acestui fapt .

ADVERTISEMENT

Cum altfel am putea interpreta lipsa totală a unui plan de atragere a steliştilor la stadion? Cum putem intrepreta şi accepta că nu s-a investit nici măcar într-o tribună decentă până la această ora pentru terenul 5? Dacă nu pentru noi, măcar pentru fanii înaintaţi în varstă, pentru foştii jucători ai acestui club, pentru oamenii care îşi aduc copiii la stadion sau pentru cei cu dizabilităţi. Cum poti
atrage publicul, cum poţi oferi un eveniment atât timp cât nu asiguri minime condiţii pentru a îţi spori numărul de spectatori?
Revenind la meciul de la Chiajna, cum putem accepta lipsa de comunicare legată de eveniment atât cu fanul simplu cât şi cu Peluza SUD, entitate care te-a sprijinit în orice ai întreprins minut cu minut, entitate care a ţinut stelismul în viaţă în perioada de pauză, cât timp conducerea CSA “nu era hotărâtă” dacă Steaua şi steliştii merită sau nu fotbal?

Cum putem accepta că nu s-au luat deloc în considerare, ba chiar au fost tratate cu răceală, planurile şi iniţiativele comune ale Peluzei şi ale Asociaţiei Steliştilor 1947 de a ajuta în toate modurile şi la toate capitolele organizarea acestui meci pe un stadion demn de această confruntare, un stadion
demn de Steaua Bucureşti, un stadion care să aducă beneficii financiare şi un uriaş capital de imagine acestui proiect?
Cum putem accepta teama de un stadion mai mult gol decât plin atât timp cât meciul din tur de pe stadionul Giuleşti s-a jucat cu casa închisă, numărul spectatorilor fiind limitat la 13000 doar din cauza problemelor de structură ale Giuleştiului?

ADVERTISEMENT

Cum putem accepta ca o echipă de management care conduce un club sportiv glorios nu poate elabora un plan prin care să jucăm pe Ghencea, oferind acestui stadion simbol al stelismului un ultim eveniment care, din nou, putea reprezenta un capital de imagine însemnat?
Cum putem accepta ca în timp ce conducerea organiza meciul la Chiajna, nouă ne spuneau, fără ruşine şi coloană vertebrală că se ocupă de actele pentru Arena Naţională?
Cum putem accepta mediocritatea şi falsitatea?

Am încercat prin toate mijloacele pe care le-am avut la îndemană să luam legatura cu cei din conducerea clubului care nici până în ziua de astăzi nu s-au deranjat să ne raspundă într-un mod profesionist la întrebări. În tot acest timp am aşteptat o explicaţie coerentă din partea conducerii clubului, explicaţie care nu a apărut. Un club precum Steaua Bucureşti are nevoie de comunicare cu suporterii, un club profesionist trebuie să îşi dorească să atragă suporteri de toate vârstele la
stadion, indiferent de greutăţile pe care le întampină.

ADVERTISEMENT

Din păcate, acest lucru nu se întamplă în curtea noastră şi, se pare că, nimeni nu doreşte o comunicare cu suporterii.
Considerăm ca fiind incalificabilă atitudinea colonelului Petrea, cel care aseară a anunţat într-un mod cât se poate de sec că meciul se va juca la Chiajna.Considerăm ca fiind o mare lipsă de respect la adresa suporterilor în condiţiile în care noi toţi asteptam meciul acesta cu nerăbdare şi-l priveam ca pe un mare succes, atât din punct de vedere financiar cât şi din perspectiva atragerii de noi generaţii steliste. Este strigător la cer că un club precum Steaua, prin intermediul conducerii ce dă dovadă de lipsa de profesionalism şi respect, să închidă pur şi simplu ochii la dorinţa oamenilor de a vedea un spectacol sportiv.

În numele tututor steliştilor, Peluza SUD Steaua condamnă această atitudine delăsătoare şi falimentară pentru clubul pe care-l iubim.Totuşi, nedorind să creăm agitaţie în jurul echipei care merită pe deplin suportul nostru la acest meci, sperăm la lămurirea imediată a acestei situaţii şi acceptarea din partea conducerii a unuia dintre cele două stadioane enumerate mai sus.
Sperăm, de dragul echipei, la o decizie matură, chiar şi în “al 13 -lea ceas”.

Răspunsul nostru este un NU categoric, atât pentru alegerea acestui stadion, cât şi pentru lipsa de respect arătată nouă, tuturor suporterilor stelişti. NU, PELUZA SUD NU MERGE LA CHIAJNA!!!”, este comunicatul postat de Peluza Sud.

ADVERTISEMENT
Tags: