Sport

Penalty cu VAR pentru Rapid în derby-ul cu Farul! Fază controversată la Constanța în prelungirile primei reprize. Video

Rapid a primit un penalty cu VAR în prelungirile primei reprize a derby-ului cu Farul! Sebastian Colțescu a luat decizia după ce a revăzut faza la marginea terenului.
24.04.2024 | 20:12
Penalty cu VAR pentru Rapid in derbyul cu Farul Faza controversata la Constanta in prelungirile primei reprize Video
Rapid a primit un penalty cu VAR în prima repriză a derby-ului cu Farul. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Rapid a primit un penalty controversat în prelungirile primei reprize a derby-ului cu Farul. Andrei Borza a șutat din afara careului, iar mingea a fost blocată cu mâna în careu de Dragoș Nedelcu. Sebastian Colțescu a acordat lovitură de pedeapsă, după ce a revăzut faza la monitorul VAR.

Penalty cu VAR pentru Rapid în derby-ul cu Farul! Fază controversată la Constanța în prelungirile primei reprize

Farul a început în forță partida și și-a creat numeroase ocazii de a marca în duelul extrem de important cu Rapid pentru cupele europene. În cele din urmă, echipa lui Gică Hagi a deschis scorul în minutul 40 prin Louis Munteanu.

ADVERTISEMENT

Rapid a restabilit egalitatea în prelungirile primei reprize. Andrei Borza și-a încercat cu un șut din interiorul careului, însă mingea nu a ajuns până la poarta lui Buzbuchi, deoarece Dragoș Nedelcu a blocat mingea cu mâna în suprafața de pedeapsă.

Sebastian Colțescu a lăsat jocul să continue în primă fază, însă faza a fost analizată în camera VAR, unde se află Cătălin Popa și asistentul Mircea Orbuleț. Chemat la marginea terenului, Sebastian Colțescu a revăzut imaginile și a acordat lovitură de pedeapsă în ciuda protestelor vehemente ale lui Dragoș Nedelcu. VEZI VIDEO AICI.

ADVERTISEMENT

Albion Rrahmani a înscris spectaculos din penalty în Farul – Rapid

Albion Rrahmani a luat mingea și a așezat-o la punctul cu var. Atacantul kosovar a trimis puternic, sub bară, fără nicio șansă pentru Alexandru Buzbuchi. Deși a ghicit colțul unde va trimite Rrahmani, portarul Rapidului a fost departe de a respinge mingea.

Astfel, Rrahmani a ajuns la 4 goluri marcate în play-off-ul SuperLigii, egalându-l pe Ionuț Cojocaru de la Farul. Golgheter în play-off este Louis Munteanu, care a ajuns la 5 reușite după golul înscris în poarta Rapidului.

ADVERTISEMENT

Atacantul dorit de Rapid și FCSB a înscris în minutul 40 din pasa lui Mihai Popescu. Execuția fundașului de la Farul a surprins toată apărarea giuleștenilor. Cu o victorie, Farul va urca temporar pe locul 2 în play-off.

De cealaltă parte, cu un succes la Ovidiu, Rapid va urca o poziție în clasament, până pe locul 4, depășind-o temporar pe CFR Cluj. Lupta pentru cupele europene este de-a dreptul incendiară. Locul 2 duce în preliminariile UEFA Conference League.

ADVERTISEMENT

Totodată, locul 3 asigură prezența la barajul cu învingătoarea din meciul care le pune față în față pe echipele clasate pe locurile 7 și 8 la finalul sezonului în play-out-ul SuperLigii. Câștigătoarea barajului merge în UEFA Conference League.

ADVERTISEMENT